DOLIJAO KRAJIŠKI HARAMBAŠA Tužilaštvo istražuje Asima Kambera za brojne malverzacije

Simptomatična je činjenica da su pripadnici MUP-a u prostorije OIK-a ušli prvog radnog dana, nakon što je Asim Kamber doživio poptuni debakl na Glavnom odboru SDA

Pripadnici MUP-a USK, danas su po nalogu Tužilaštva BiH, a u sklopu istrage po prijavi za izbornu krađu i uništavanje izbornog materijala u cilju falsificiranja izbornih rezultata iz općinske izborne komisije u Sanskom Mostu izuzeli izborni materijal, saznaje The Bosnia Times iz pouzdanih policijskih izvora.

Za organizatora izborne krađe u Sanskom Mostu Tužilaštvo BiH sumnjiči Asima Kambera, koji je Predsjednik OO SDA Sanski Most.

Kamber: Uskoro iza rešetaka? ( fotomontaža, The Bosnia Times)

Simptomatična je činjenica da su pripadnici MUP-a u prostorije OIK-a ušli prvog radnog dana, nakon što je Kamber Asim doživio poptuni debakl na Glavnom odboru SDA na kojem je od ukupno 83 člana dobio svega 17 glasova u izboru za Predsjedništvo SDA.

Kada se uzme u obzir činjenica da je u proteklom mandatu, tj. u posljednje četiri godine bio dio saziva Predsjedništva SDA, te da je dugogodišnji „čovjek koga se pita'“ u USK, jasno je da se centrala SDA na ovaj način ograđuje od svih kriminalni radnji Kambera.

Inače, za ime Asima Kambera vežu se brojne korupcijske afere u gradu na devet rijeka, trgovanje političkim utjecajem kako u gradu tako u Unsko-sanskom kantonu, te možda jedna od najtežih postratnih afera u kojoj je sam sebe nazivao rušiteljem generala Mehmeda Alagića.

O nebrojenim aferama javno su govorili mnogi Sanjani, a o ovoj posljednoj, izbornoj krađi, koja potresa kompletnu SDA i zbog koje su se brojni članovi sanske SDA odlučili na javnu prozivku dojučerašnjeg ”šefa” mogla bi doživjeti i sudski epilog.

 

(TBT)