LAKI NIJE SVOJ Bojovnik se oglasio na blogu, strah kulja iz njega kao dim iz Mittalovih dimnjaka

Za razliku od vremena poluraspada uranijuma, vrijeme raspada političara Asima Kambera primaklo se.

Strah koji iz njega kulja kao  dim iz prvih Stivensonovih lokomotiva ili Mittalovih dimnjaka on pokušava „liječiti“ preko  svog smiješnog bloga, a „odbrana“ mu je slična Vučićevoj odbrani Kosova.

Njegov novi  tekst na blogu je očajni potez lošeg kockara  u partiji pokera.

Tekst je napisan živcima koji su poliveni benzinom.

Jasno  je  da  Kamber pokušava  tješiti  sebe kako  ne postoje istrage, a u besmislenom poslu, dok istrage idu svojim tokom, pravi nove greške.

Građani, simpatizeri i članovi stranke  kojima se ovaj mračni lik snishodljivo obraća na blogu,  znaju da  „kad si kriv  nisi svoj“.

Da „nije svoj“ Kamber nas uvjerava fotografijom u nečijoj bašči sa paradajzom –ona bi trebala da nas uvjeri u bezbrižnost prvog čobanina SDA Sanski Most.

Uvjerava nas jedino da je upao u tuđu bašču jer nema svoje.

 

Kao što je svojevremeno nakon rata upadao u stanove tražeći dokumentaciju.

Pa i slikanje kraj knjiga,navodno na nekom sajmu- da pokaže duhovnu širinu ovdašnjeg političkog monstruma i lika sklonom svakakvim porocima.

Nije nikakva tajna da je njegov đavolski politički opus i „općenje“ sa građanima  jedna  bogata antologija laži, prezira prema  onima koji su ga „skenirali“ i bezakonja pod političkim kišobranom stranke.

Zbog javnog srama  ne otvaramo  serijal o etičkim „kvalitetima“  Bojovnika.

Npr. samo  za laži  preko svog bloga i uz medijsku podršku sinovljevog kućnog portala i lokalne rtv kuće građaninu Suadu Karagiću po pravosnažnim sudskim presudama dužan  je hiljade  maraka. Uz napomenu da sve presude još nisu  pravosnažne te da je Laki izgubio sveijednu parnicu.

Kada  bi to bilo moguće, o Asimu  Kamberu ne bi više nikada trebalo napisati niti jednu riječ bilo čega.

Čak ni kada  bude priveden i kad mu se bude čitala optužnica.

Ne jedna, nego  više.

O njemu znamo sve- on je negacija svega dobrog što  postoji na Zemlji.