DEMOLIRANJE Nakon objave kućnog portala Asima Kambera, Muhamed Zekotić negirao Bojovnikove navode

Lakijev kućni portal (Laki ili Bojovnik su sinonimi za Asima Kambera) objavio  je  “senzaciju” o  pritiscima koji traju i traju  na “zelenu većinu”  u Općinskom vijeću Sanski Most kojom upravlja upravo Laki, čovjek sa frakturom zigomatične kosti bez dislokacije, pohabane fasade sa koje su ljušte sve nijanse polikolora.

Navodno  taj pritisak  je pojačan otkako  je Muhamed Zekotić “pritisnuo”  predsjedavajuću Općinskog vijeća ( sumnjiva pismenost Lakijevog portala unaprijedila ju je  u predsjednicu ) Desanku Miljević ,a kućni medij otkriva i da je Zekotić nastupio  u ime svih stranaka koje postoje u OV, pa čak i Nezavisnog bloka koji nema svojih vijećnika.

Cilj navodne političke hipertenzije  je izglasavanje nepovjerenja  aktuelnom načelniku Farisu Hasanbegoviću, za šta je potrebna još (samo) ruka  Desanke Miljević. Lokalni Ezop u prostranoj načelničkoj fotelji lapidarno  je prokomentirao ovu Zekotićevu aktivnost  posežući za narodnom mudrušću ” tresla se gora, rodio se miš.

Kućni medij dodaje besmisleno kako ne zna šta je time Ezop (načelnik) mislio, jer nije objašnjavao.

Muhamed Zekotić objašnjava kojim povodom se sastao sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Sanski Most. Prije  toga naglašava  kako je  autor nepotpisanog teksta  na  kućnom mediju Asim Kamber.

-Tačno je da sam razgovarao sa Desankom, inače mojom dugogodišnjom prijateljicom, u cilju pronalaska rješenja nastavka izgradnje objekta zbog kojeg su mnogi naši građani u problemu zbog samovolje Kamber Asima! Jasno vam je o kojem objektu se radi- objekat stari Varteks čiji je vlasnik i investitor Šefik Sinanović- ističe Zekotić.

Zekotić potvrđuje da je sastanak bio po preporuci vrha DNS-a.,

-Iskoristio sam svoja poznanstva i kontakte i predočio im ovaj sanski problem! Bilo me malo sramota, iskreno, jer sam na taj način degradirao i svoje i sposobosti drugih Sanjana, ali razum je prevagnuo pa sam se odlučio na taj čin. Kada su moji poznanici iz DNS-a  vidjeli o čemu se radi, uputili su sugestivni poziv svojoj stranačkoj koleginici da razmotri moguće opcije i odluči se za dobrobit grada i građana. Iskreno se nadam da će tako i biti-kaže Zekotić.

Dodaje  kako  su se   ljudi iz DNS-a  uvjerili iz dokumenata koje sam im predočio, da je zahtjev investitora u potpunosti skladu sa  propisima, ali i da je osporavanje izgradnje takvog objekta  samo bolesni hir  Asima Kambera. Zekotić negira da je bio “ovlašteni predstavnik opozicije” te ističe  kako  je ova konstrukcija jedan od  proizvoda pljuvačnih žlijezda  Bojovnika.

-Ja sam nastupio  kao glas razuma i neko ko želi smiriti stanje u gradu. Namjera mi je bila da na ovaj način olakšam muke  svim onima koji  moraju  izvršavati naredbe psihotičnog Kambera! Na sastanku sam dao prijedlog rješenja problema za izgradnju objekta Sinanović,  a da li će se u tom pravcu ići vidjet ćemo.

Naglašava kako nova Kamberova  laž  da je lider opozicije svima može biti samo  smiješna.

– Ja sam običan čovjek koji se druži sa svima u gradu, dok Kamber bježi ne samo od svojih sugrađana,nego i od policije i tužilaštava, krije se u tuđem paradajzu  i navlači dimije , jer ima srce  zeca. A što se tiče izjave čovjeka  koji zna da je krađom glasova postao  načelnik općine, mislim naravno  na Farisa Hasanbegovića, da li je potrebno išta reći. Mislim da nije. Hasanbegović je nebitan lik.