LAKI, MUMIN i GRLICA Merhaba, Mirza, poselami babu!

Laki  je  “na aparatima” .Po Sanskom Mostu istražitelji detaljno ispituju kako su mrtvi Sanjani glasali za njega i SDA.Njegov sin i drug mu informatičar  A. B. u Bihaću po pozivu tužitelja -slučaj  vezan za prošlogodišnji pretres Lakijevog stana kada je pobjegao za Banju Luku i krivični predmet “Šume” (objava audio zapisa  koje je snimala Državna agencija za istrage i zaštitu -SIPA).

Laki se, da prostite, usr'o kao grlica- tako narod opisuje fiziološku radnju koja je proizvod velikog straha. 

Zadesile ga ozbiljne  istrage , pa pažnju javnosti treba skrenuti npr. na Mumina, Aliju i druge botove.

Istina je, stranački botovi odrađuju prljave poslove za svoje gazde i to po narudžbama i štancaju komentare sa lažnih profila.

Tako zavaravaju javnost i veličaju “lik i djelo” naručioca.

Kao što Mumin i drugi rade za svoje gazde, treba vjerovati da i  Kamberovi internet lešinari  iz zasjede napadaju zdravu pamet građana.

Po objavi “priče o muminu i drugima”   nastupaju  internet kerberi.

Čiji su, ako nisu Lakijevi!?

Nabrojaćemo neke- Ilijaz Okčić, Ismet Malić, Fadil Gašo Dizdarević, Muharem Zečević, Almedin Bajrić, Ajša Kadirić, Amir Turanović, Husse Harbas, Seni Beba…Sumnja da iza većine, moguće i svih, lažnjaka stoji Mirza Kamber  nije za odbaciti.

-Ilijaz Okčić, merhaba Mirza! Poselami babu !

Ovako je danas  (6.novembar 2019.) na komentar tobožnjeg Ilijaza Okčića reagirao Muhamed Zekotić, pozdravljajući Mirzu Kambera.

Dugo se znaju pa nije  teško prokljuviti  modus operandi Lakijevog  sina.

 

Kakav otac, takav  sin, ” u pet deka”.

Laki po principu “dr'šte lopova”  sklanja od javnosti  aktuelne istrage koje se vode protiv njega tako  što osipa paljbu po cazinskim “muminima”.

  

Podsjećamo, 15.maja prošle godine policija USK je izvršila pretres stana i porodične kuće Asima Kambera tražeći dokaze za krivično djelo “Odavanje službene tajne”. Kamber je, kao što je poznato, pobjegao i po “enti” put ostavio porodicu na cjedilu. Nakon što je FTV Mreža objavila prilog o ovom pretresu, a  na FB stranici  portala cazin.net postavljen prilog o Asimu Kamberu,, sa lažnih profila krenula  je lavina blaćenja  Muje Koričića, tadašnjeg kandidata za policijskog komesara USK, ali  i  građana Sanskog Mosta koji su se usudili govoriti protiv Kambera u pomenutom prilogu.

Zlonamjerni softver majstor  iz sanske  “tvornice  laži” ušao je na FB profil policijskog službenika Nermina Burzića iz Bihaća koji je vodio pretres kuće i stana Asima Kambera.

Lažni Burzić “opleo”  je razne gadosti  o Koričiću.

Cilj je  bila kompromitacija Koričića kod  javnosti  i Nadzornog odbora  za izbor policijskog komesara

Providan  trik  nije upalio  kod inteligentnih čitalaca ,a Burzić je u Policijskoj stanici u Cazinu prijavio “upad na svoj FB profil”.

Upoznat  je i  tužilac  Tužilaštva USK  koji  vodi slučaj odavanja  službene tajne .

I ne samo  to.

Postoje  službeno zabilježene prijave za krađu FB profila Suada Koričića iz Bihaća i Uzeira Ikanovića iz Cazina. I Burzić i Koričić i Ikanović zvanično su za krađu FB profila sumnjičili Asima Kambera. Sa ovih lažnih profila blaćeni su Mujo Koričić, a sa lažnog profila Uzeira Ikanovića osim Koričića i glavna tužiteljica Fadila Amidžić. Posebno je interesantan slučaj sa krađom profila poljoprivrednika iz Stijene Uzeira Ukanovića. Sa ovog ukradenog FB profila sa Samsungovog telefona stizali su komentari u trenucima dok se vlasnik telefona kretao po USK ( Cazin, Bužim, Ključ, Sanski Most) , Mrkonjić Grad, te Sarajevo, tačnije naselje Otoka. Takođe, ukraden je i FB profil Fadila Gaše Dizdarevića, policajca u penziji.

Krug  o ovom slučaju zatvara se ovih dana kada su  saslušani M.K. i A.B.,  “stručni suradnici”  Asima Kambera, involvirani u pomenuti slučaj.

Epilog se da, možda i naslutiti, ali budimo  disciplinirani, pa sačekajmo.

Da lažni profili ciljano haraju  po internet prašumi upozorio je Sanjanin Zafko Paunović slijedećim postom.

Ovdje Mirza Kamber ulazi  sa jednog na drugi ukradeni profil i daje jednu zvjezdicu.

 

Radilo  se o tekstovima na našem portalu koji se bavio tematski  Asimom Kamberom kada je pretučen u gradu  i  tokom i nakon pretresa.

Sa lažnih profila kojima , po tvrdnji Paunovića, upravlja Mirza Kamber, tekstovi  na normala.ba ocjenjivani su “čistom jedinicom”.

Tako  to radi “struka”.

Upratili smo  tada  23 lažna profila koji se inače vrte po društvenim mrežama, poput Alehandra Rahmanovski, Mirsad Vukalić, Nijaz Pašić, Selim Topić, Edin Čaušević, Suad Eminić, Joma Pehlić, Raif Duranović, EIFahl Od Krajine, Edin Perviz, Sobe Malić, Ismet Malić…

Sanskom aktivnom policajcu Hasibu Terziću takođe su  “pođonili” FB profil  koji je on ugasio prije četiri godine, što je on i priznao.

Da  se “botovanje” organizira iz iste  online jazbine pokazao  je pomenuti primjer na FB stranici  cazin.net.

Skoro identični “lažnjaci” opet su se digli u odbranu Gazde.

Edin Perviz, Mirsad Vukalić,Nijaz Pašić,Ismet Malić, Alehandra Rahmanovski, Joma Pehlić…komentarima su nastojali  da negiraju stvarnost o liku i djelu Asima Kambera blateći redom sve.

Ponovo koriste i lažni profil sanskog policajca Hasiba Terzića koji  blati svoje radne kolege.

Istovremeno od  Asima Kambera potpuno naivno prave moralnu veličinu i evliju.

“Njihov” rukopis  kao i naručilac su  prepoznatljivi.

Kao  što je bio prepoznatljiv ogroman vaninstitucionalni napor  Asima Kambera da “pomete” Muju Koričića  kao kandidata  za policijskog komesara USK.

Naravno, Laki kad ga pitate uvijek negira  da je kriv za bilo što.

Ali on je višestruko osuđivan  za klevetu kod nadležnih sudova.

Recite sami, koliko mu treba vjerovati.