MIZOGINIJA FEDERALNE ZASTUPNICE Azra Hadžić -Bećirspahić ponizila krajiške majke u maramama!

-Od onolike sale koja je napunjena svim tim ljudima, ja ih poznajem deset. I to, podrazumijeva se, ako su Agan i Ifeta izbačeni iz SBB-a, da su svi oni ljudi koje je on imenovao i zaposlio, da su došli da ih podrže. Ono što je sramotno je da su “dovlačili” i majke u maramama tu, a garantujem da nisu u SBB-u. Ako žele neka dokažu da su bili pravi članovi SBB-a, njih 100, kako se navodi, neka pokažu svoje članske karte – izjavila je Hadžić-Bećirspahić za portal “Faktor” nakon što je više od 100 Krajišnika javno napustilo stranku Fahrudina Radončića.

-Ono što je sramotno da su “dovlačili” i majke u maramama tu- “poentirala”  je Hadžić-Bećirspahić.

Kakva uvreda jedne žene krajiškim  ženama, majkama u maramama!

Radončićeva stranačka “muza” u Krajini potcjenjivački i diskriminatorno  je svojim riječima aludirala na navodnu političku nepismenost majki u maramama, njihovu inteligenciju i manju vrijednost.

Po riječima Azre Hadžić-Bećirspahić, majke u maramama toliko su nesposobne, potlačene i glupe, na kraju krajeva, da ih se može “dovući”  na bilo koji  i bilo čiji skup.

Čemu duguju majke u marama ovakav tretman federalne zastupnice, usto i žene?!

Otkud takvi mizogini stavovi i odbojnost od  jedne “emancipirane”  osobe i izabranog zvaničnika?!

Zašto  je pored stotinu onih u Krajini  koji su napustili “Fahru, nju i Redžu”  izabrala baš majke u maramama?Da li zato što ih smatra manje vrijednim,, neemancipiranim i nezaštićenim i na taj način pogodnim za svoje diskriminatorske stavove. 

U stvari, na čemu je svoju mizoginu priču  zasnovala Azra Hadžić-Bećirspahić-na marami ili na majkama?

Čak i kad bi se moglo ući u glavu SBB-ove federalne zastupnice koja u  bijesnom  nastupu prkosno  napada krajišku ženu sa maramom , pitanje  je da li bi našli ikakav odgovor.

Da ne kažemo, da li bi išta našli.

Krajiška žena, majka  tradicionalno i ponosno nosi  maramu ne kao znak prisile ili tlačenja, nego kao identitarni znak vjere koju prakticira.

Azra Hadžić-Bećirspahić  ih je svojim “političkim diskursom”  pokušala poniziti i baciti na koljena.

Pokušala im je kao  bešćutni politički cenzor javno “skinuti marame “.

SBB-ova zastupnica je znala u pojedinim prilikama koristiti maramu slikajući se za naslovnice i priskribljujući sebi medijsku pažnju.

No  marama na njenoj i marame na glavama “dovučenih”  krajiških žena -to nije isto.

Kakav “niski start”  federalne zastupnice i predsjednica Kluba SBB u Parlamentu FBiH.