ZUKIĆ ASIMU KAMBERU: Kukavice, ovdje sam te krio!

Bivši vozač SDA Sanski Most Amir Zukić u “polemici”  sa  svojim bivšim šefom, predsjednikom SDA Sanski Most Asimom Kamberom, otkrio je po prvi put nevjerovatne stvari o Kamberu.  One su šokantne i zanimljive ne samo javnosti, nego i policiji i tužilaštvu. Kad pročitate uvidjećete zašto.

Slijedi  tekst objavljen na FB profilu  Amira Zukića , bez uredničkih intervencija.

Da mi je iko ikada do unazad godinu i nešto rekao da ćemo moj Kamber i ja ovako razgovarati, na ovaj način se obraćati jedan drugome rekao bih mu da je lud.
Nažalost, i vašu dragi moji prijatelji, ali i moju i Kamberovu evo dešava se.
Želim vas poštedjeti svih neugodnosti, ali moram stati u odbranu svoga obraza i časti, u odbranu svoga imena i imena moje porodice.

Krajnje bezobrazno i neljudski, u četvrtak je izvrijeđao i mene i moje najbliže, iznoseći bezbroj laži, misleći kako će me uzdrmati ili ušutkati svojim pisanjem.
U četvrtak je, u svome blogu Kamber Asim, zakopao i posljednju mrvu poštovanja koje sam mu ukazivao kao nekome s kim sam proveo 20-ak godina života.
Od četvrtka, izgubio je najvećeg prijatelja kojeg je imao u životu.

Od večeras, u odnosu na tebe, moj Kamber, ni meni više ništa nije sveto.
Neću štedjeti ni tebe, ali ni one oko tebe koji podupiru tvoju bolesnu ideju da se uništi sve što je ispravno.
I oni su krivi koliko i ti, jer oni te mogu smijeniti, ali ne smiju. Puni im džepovi oraha.

Nebrojeni su naši doživljaji, a večeras ću objaviti jedan od onih koji najbolje oslikava tvoju ličnost i karakter.
Koji oslikava, tvoju neinformisanost i nemoć.

TI I JA U USORAČKOJ ŠUMI

Samo me dragi Bog spasio dugogodišnje robije tog dana. I mene i tebe, ali smatram da bih, ipak ja više ”nadrljao” da nas je policija pretresla.

Naime, u trenutcima kada je K MUP, u maju pršle godine pretresao tvoj stan, ti i ja smo se vozali po gradu. Ni slutio nisi šta ti se sprema, a stalno po blogovima pišeš kako imaš sve informacije, kako vladaš informacijama, kako se haman prvom tebi referiše, pa tek onda Komesaru MUP-a. Živi sam svjedok da je to laž.
Da nam Mirela nije javila da je u toku pretres, otišli bi direkt u ruke policiji.
Taj Mirelin poziv nas je spasio.
Hitno smo tada otišli prema Trnovi kako bi iz auta izbacili veliku količinu oružja. Sve nelegalno. Često sam ti govorio, moj Kamber, da ne treba da sa sobom vozimo toliko oružja, ali si ti bio toliki paranoik, bio si toliko ustrašen i toliko si se bojao da te ni u trgovinu nisam vozio, a da nisam nosio oružje da te štiitm od nekih izmišljenih neprijatelja.
Nakon što smo kod moga prijatelja, čiji identitet ne bih otkrivao, istovarili oružje u količini na kojoj bi nam i ISIL pozavidio, na tvoj prijedlog uputili smo se prema RS-u.

Zukić: Ovdje je ležao Laki i plakao ko gladna godina

Rekao si mi da te tamo ne mogu uhapsiti, zbog nenadležnosti K MUP-a, i da ćemo se pritajiti dok opasnost ne prođe.
Kada smo ušli duboko u šumu, zaustavili smo auto kraj jednog potoka. U suzama si mi, sav rastrešen tada rekao da ”smo” u velikom problemu. Takvog te nikad nisam vidio. Oči su ti bile upale, brada ti se tresla, blijeđeg lica nikad nisam vidio u uporno si ponavljao da ti donesem vode. Jedva sam isprao flašu u kojoj je bila tekućina za pranje šoferšajbe. Nika nikoga nisam vidio da toliko pije vodu. Najmanje sam 5 puta, a možda i više iz potoka koji je, evo danas vidim presušio, grabio vodu i donosio ti.
Hodao si gore – dole, čekao poziv, ali niko te nije nazvao. Niko od tvojih ”prijatelja” ni poruke ti nije poslao, a svi su znali da si u problemu. Ugasio si svoj telefon, da te ne bi locirali, a onda si sa moga zvao Mirelu i tražio broj H.M. kako bi od njega saznao šta se dešava. Kako sam imao samo 2KM na računu, tražio si od Mirele da nadopuni. Dopunila je 20KM. Pišem sve ove detalje, jer se mogu provjeriti, ako neko bude htio.
Nakon što si dugo razgovarao sa H.M., rekao si mi: ,,Amire, moramo se ići predati u Bihać. Ali ići ćemo preko Novog, da nas gdje usput ne bi zaustavili!!!”
Krenuli smo preko Usoraca, Oštre Luke prema Prijedoru, ali nam Mirela javlja da cilj akcije nisi bio ti, Asime, nego portal tvoga sina, te da nemamo razloga za brigu i da se možemo vratiti u Sanu. Zaustavili smo se kod Zike da jedemo i vratili se nazad. Jedno smo vrijeme bili u Pobriježju, pa onda otišli u Vrše, ali si Dževdu S. zadužio da bude na straži kod Sanelove kuće u Husimovcima i dojavi ako bi krenula policijska patrola prema Vršu.Sva tvoja navodna veličina, sva tvoja navodna hrabrost, sve ono za šta si se predstavljao godinama samo, u jednom danu se srušilo.

    

Kamber:  U bježanju je spas 

Tada sam vidio kolika si kukavica, koliko si strašljiv i još najgore od svega koliko nemaš nikoga kada si u problemu.
Svi ti tvoji lažni prijatelji koje angažuješ da me kao prate, svi bi te u sekundi izdali i prodali.
Već su se nudili, ali ne treba, dokaza ima dovoljno.

Tog sam dana vidio zašto časnoj Armiji BiH niko ništa nije mogao, jer kad je hrvatski bojovnik takva kukavica kao ti, onda nije ni čudo što smo Bosnu odbranili.

Mome kumu Zekotiću!
Niti si me omađiao, niti hipnotizirao, samo je istina toliko jaka da nisam mogao i ne mogu na nju ostati imun.
Omađijavao me moj Kamber, godinama, i mene i sve oko sebe do te mjere da mi je pola grada psovalo mrtvu mater jer sam bio uz njega.
Kume, na pravom smo putu. Samo istinom.

OVE FOTOGRAFIJE KOJE SAM OBJAVIO MJESTO SU GDJE SMO SE KRILI TOG DANA.
I POTOK JE PRESUŠIO.

P.S. Ovo je uvod u odgovor na laži koje si o meni iznio.

Župane, izgubio si sve, spašavaj se kako znaš i umiješ!!!

NASTAVIT ĆE SE…