BORCI BUŽIMA Najla, izjasni se na kojoj si strani, hvala Aganu, Zikriji i Nisvetu!

SAOPĆENJE ZA JAVNOST BORAČKIH UDRUŽENJA OPĆINE BUŽIM

Na sjednici Koordinacije boračkih udruženja Općine Bužim, a koja je sazvana po pitanju potpisa za sazivanja vanredne sjednice Skupštine Unsko sanskog kantona i uspostavljanja nove parlamentarne većine gdje je i stranka osuđenog ratnog zločinca i izdajnika Bošnjačkog naroda na prostoru našeg kantona Fikreta Abdića ne možemo, a da se čudom načudimo odkud legitimno izabranim predstavnicima drugih političkih stranaka tolika hrabrost i drskost da pogaze šehidsku krv i sve patriote ove države i formiraju vlast sa ratnim zločincem.Koordinacija boračkih udruženja općine Bužim oštro se protivi bilo kakvoj uspostavi vlasti sa Laburističkom strankom koju je osnovao ratni zločinac Fikret Abdić. Gospodo vi koji ste pregovarali i dogovorili takvu vlast morate znati da ste izdali BiH i sve poginule pripadnike 505.Viteške brigade i sve patriotske snage.

      

Bužimski  zastupnici: Jesu  li jedinstveni?

Iskreno se nadamo ako ne budete odgovarali na ovom prolaznom svijetu, odgovarat će te na onom drugom bolje i pravednijem pred 479 bužimskih ako Bog da šehida, od kojih je od izdajničke ruke poginulo 286. Naši borci, komandiri i komandanti stalno su govorili sa svakim možemo dogovarati i pregovarati ali sa izdajnicima Bošnjačkog naroda nikada. Ovim putem se javno zahvaljujemo našim zastupnicima Aganu Buniću, Zikriji Durakoviću i Nisvetu Jusiću što nikada neće i nisu podržali formiranje parlamentarne većine sa strankom osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića.

Od zastupnice Najle Muratović očekujemo njen stav i tražimo da se javno izjasni po pitanju formiranja vlasti sa Laburističkom strankom ratnog zločinca Fikreta Abdića