PENIS JE ČUDO: Kako je Asim Kamber u “Avazu” strateški napredovao od “ustaškog bojovnika” do “stručnog saradnika za muški polni organ”

 

» Avaz« je  ovih dana dosegao žurnalistički klimaks objavom jednog muškog polnog organa na naslovnici.

To je lucidno  konstatirao  i Ozren Kebo  opisavši u tekstu »Nježnik na naslovnici Avaza:Heroj,a ne zločinac, da prostite«  ovaj događaj  kao »neodoljivu kombinaciju istraživačkog novinarstva,klasične avazovštine i revenge porn žanra«.

Penis za koga  su u »Avazu«, izgleda, znali i ranije nikada ne bi doživio medijski vrhunac da je vlasnik penisa poslušao i pristao na koaliciju sa laburistima Fikreta Abdića.

Čim je rekao »ne«  nije dugo potrajalo, dan-dva, i penis je »izronio za one što ga vole«.

Osuđeni ratni zločinac  je tako, ni kriv ni dužan, indirektno uticao na odluku uredničkog kolegija, ako maliciozno sumnjamo da su baš oni tako odlučili.

»Istraživački« tekst  imao  je  samo jedan »pravi« cilj -da osramoti vlasnika reproduktivnog organa i u skladu sa tim  proizvede ostavku u jednom drugom organu, gdje je on predsjedavajući.

Međutim, taj plan je propao, Krajini su glasali kako su glasali, pa je penis dobio i društveno-političko povrdu, kao organ »bez koga se ne može«.

Ako prihvatimo kolokvijalnu istinu da muškarac ima dvije glave, gornju i donju, što tvrdi i kolega Kebo, nekome je (a znamo kome) zasmetala GORNJA glava koja je rekla »no pasaran« Abdićevim laburistima, pa je odlučeno da se »ogoli« stvarnost, objavom DONJE glave  na naslovnici.

Da pomogne »Avazu« u ovom osjetljivom »sektoralnom« području  ponudio se  Asim Kamber, u formalnom smislu, predsjednik lokalne SDA i federalni zastupnik, u društvenom, nerealizirani intelektualac i pamfletist, u socijalno-patološkom, moguće, voajer autodidakt,  koji je, inače, od aprila prošle godine udaren u glavu.

Kao  što je  penis čudo, takav je i sam život.

»Do juče« je  Kamber  u »Avazu« bio »Ustaški bojovnik«, “Čaršijski šerif” »Kum«, » Sanski Lajčak«, »Bandit«, »Gusar« , »gori od Gašija«, »ljubitelj Gebelsa«, a od skora je dragi i nagodni  »stručni saradnik za penis« i  opću intimu izabranih zvaničnika.