LAKIJEV TUŽNI GALOP Asim Kamber je vlastita tragedija, a ne briga građana

 

Dobra je vijest -Laki se sve više zapetljava u svojoj manipulativnoj  online prčvarnici na koju klikabilno, tvrdi on, nasrću obožavaoci.

Pogotovo nakon što je čovječanstvu okrenuo guzicu na parkingu banje Sanska Ilidža.

Naravno, Laki besramno skreće temu na svoju navodnu humanističku crtu,kod njega prisutnu u mjeri koju ima hijena koja trga leš antilope.

Pa, nas  obavještava  kako je “načeo” milion KM  koji je naslagao  od 22 godine  “haračenja” državnih budžeta i dao 1000 KM za demiševački asvalt.

Lažni moralista tako nas uvlači u priču o Muhamedu Zekotiću, a  iza  paravana Lakijevog dušebrižništva tutnja slabo prikrivena histerija i panika  zbog istrage Tužilaštva BiH koju Laki  pojeftinjuje nazivajući je montažom  nekoliko  tipova koji ga ne vole,a među njima i Zekotića.

Polako galopira i eskalira njegov paranoični strah od hapšenja koji ga  u  febrilnoj fazi  drži  još od hapšenja Đele Muslimovića, “kralja” , zbog audio snimka SIPA -e na na kome se čuje “nosim pare Asimu u stranku” , Laki je napao kompletno pravosuđe sa apostrofom na glavnu tužiteljicu i policijskog komesara.

    

Životinjski strah od hapšenja natjerao ga je da  objavljuje audio zapise SIPA-e kako  bi kompromitirao svjedoke, zbog čega se vodi i ozbiljna istraga u Tužilaštvu USK zbog krivičnog djela “Odavanje službene tajne “. Ako njega pitate, reći  će da je sve to šega, iako  je cijeli grad i država svjedok kako je bježao i krio se po  šumama oko Sanskog Mosta.

    

Asim Kamber, u stvari, ne zna sa koje će strane  dobiti udarac od organa države i to ga čini strašno nervoznim pacijentom.

Uz to, tuku ga i građani od kojih bježi već godinama,a intenzivno od 2014.

Ali,  pokazivanjem  guzice  na javnom mjestu otvorio je apetite  korisnicima usluga kaznenopopravnih zavoda, što  je  tamo omiljena igra kad ti u kupaonici ispadne sapun.

 

Prema tome, Lakija vitalno ugrožava njegov mozak, jer  prljavi majstor dosjea kojima pokušava uništavati ljudske sudbine,navukao  je gnjev sa svih strana.

Na primjeru slučaja “Zekotić” vidimo kako Laki, dokazani politički razbojnik, lažno tronut  širi  tuberkuloznu zarazu o ljudskoj nezahvalnosti prema njemu , jednom osvjedočenom ” humanisti”, blateći pritom  blateći kompletnu porodicu Zekotić,a  dižući patetično sebe u visine.

Svoju lažnu veličinu  začinio je nekako  ponizno da se “uvuče ” u narodno prkno, sa par uplatnica  koje bi, je li, trebale , da  pokriju 22 godine  njegovog   budžetskog života u kome je “poplašio” na stotine  hiljada maraka, možda i milione, nadajući se kako će publika pasti na ovaj lažni šarm.

Znači, Lakija samo treba pravilno čitati i naići ćete na panične i manične napade agonije zbog ozbiljnih prijetnji kojim se država bavi njime. Ali polako, ne treba žuriti.

Akumulaciju njegovih psihičkih tenzija najbolje možemo pratiti čitajući njegove tragikomične redove i kojima fukarski blati dojučerašnje stranačke kolege. Juče, blati savjetnika “Avaza” Fahru R.,a  danas  u njegovom listu kao “stručni saradnik za muški polni organ”  urniše  Agana Bunića.

Sad se dohvatio Muhameda Zekotića, jer  uviđa opasnost koja se nadvila nad njim i ne  treba sumnjati da on zna u tome stati. Ne zaboravite, Zekotić zna ključne stvari zbog kojih Asim Kamber mjesecima nema sna.

Laki stoga raspiruje tuđe intimne drame, bavi  se svojim doušničkim poslom nastojeći  da skrene  pažnju od  onog što će nesumnjivo  doći.

Primijetili ste- on optužuje sve i traži krivca u svima, a samo  je on ispravan, bez mana i dostojanstven kano klisurina.

Lakijev hronični strah on bi rado prenio na cijeli narod, uvukao  očajne ljude da ga brane,ali  od koga i od čega?!

Lako je uočiti da Lakija ne brani više niko – ni stranka, ni građani,.

Asim Kamber je vlastita javna tragedija a ne briga građana.

To treba znati i prema tome se ravnati.