PANIKA Laki je tužan, istraga se širi, izdaju ga prijatelji…

U  tehnološki modernom i digitaliziranom vremenu glumiti  autoritet   sa nivoa nekakve  stranačke funkcije i pritom potcjenjivati inteligenciju građana, stavljajući ih na razvojni level malo  viši od amebe napravilo je  od Asima Kambera  suverenog lakrdijaša kome se  smije  cijeli svijet.

Laki i dalje klovnovski pušta dimne signale  i priča  stare prežvakane priče od kojih se jednoj polovini od pet čitalaca povraća,a  druga polovina  smije se  do iznemoglosti.

Naravno, Laki glumi neznanje, dok  mu panika blokira ganglije, a jasno mu je da cijeli svijet zna da se protiv njega & comp. vodi ozbiljna  istraga Tužilaštva  BiH.

Svakodnevno se  proširuju nevjerovatna saznanja  o razmjerama izborne krađe u korist SDA Sanski Most kojoj je on na čelu,a čelične mengele argumenata koje prikupljaju istražitelji stežu sve više.

Prema nezvaničnim informacijama raspolaže se sa pouzdanim činjenicama potkrepljenih iskazima  o najmanje 500 ukradenih glasova na razne načine i to samo u jednom izbornom ciklusu (lokalni izbori).

Istražitelji  profesionalno rade svoj posao prema uputama  nadležnog tužilačkog tima, a Asim Kamber, kao i u krivičnom predmetu “Šume” pokušava  kompromitirati policijske službenike  na terenu koji su pod ingerencijom državnog tužioca.

Kao  što bh javnost zna (izvinjavamo se onima koji to odlično znaju)  zbog “Šuma”  protiv njega se vodi  istraga Kantonalnog tužilaštva  USK zbog krivičnog djela “Odavanje službene tajne” jer je u ovom predmetu objavljivao audio -zapise SIPA-e prije nego su oni korišteni u sudskom postupku kako bi kompromitirao svjedoke Tužilaštva. Tada  je “iz svih  oružja” blatio lavnu i napadao kako policijskog komesara i glavnu tužiteljicu, tako i tadašnju sutkinju u predmetu “Šume”  Jasminu Karabegović i tužioca Senada Ljubijankića, a posebno je prljavim podvalama nastojao sabotirati istražitelje  i svjedoke, objavljujući njihove  razgovore tajno snimane po odluci suda u posebnim istražnim radnjama.

To je činio ne  da odbrani Đevada Muslimovića , nego da spašava svoju g…cu, jer se u audio-zapisima  SIPA-e  čulo i slijedeće :

– Nosim Asimu pare u stranku.

Građani su  sada dobro obaviješteni čime se bavi bivši Tuđmanov bojovnik.  Ono  što je radio, pa stao kad su mu vršili pretres a on bježao, zbog krivičnog predmeta “Šume” , nastavlja na sličan način u novom predmetu”Izborna krađa”. To su potezi očajnika, koliko  bijedni, toliko psihološki razumljivi , jer ako “padne”  gubi  sve.

     

Potpuno  je jasno da su mete njegovih paskvila  oni koji su javno kazali šta o njemu misle i osumnjičili ga za  političku korupciju i razne druge nepodopštine i krivična djela.  Kamber je godinama “uživao  podršku”  onih koji ga sada  optužuju, a on budalasto tvrdi  kako  je to izdaja.

Zašto  bi se prijava krivičnog djela zvala  izdajom? Očigledno  samo zato jer je  riječ o  prijavi protiv njega samog?

Laki  je pogubio  sve konce razumnog ponašanja, političke i ljudske vjerodostojnosti.

On  petlja o 50 krivičnih prijava koje su poslali  “poznati pojedinci”, pa ga pozivamo da ih  odmah objavi na svom nesretnom blogu,a  ako mu fali prostora  na ovom portalu  ga ima dovoljno.

Nevolja je samo u jednom- kad laže, onda mu ni limes nije granica. Najzad, zašto bi se  neko  ispravan i pošten uopće plašio  bilo kakvih  prijava. Prijave nisu dokaz, dokazi su ono  što, eventualno, slijedi.

Laki i dalje misli kako  svi oko njega treba da šute i kriju njegov kriminal, a on će za to vrijeme (godinama)  da  uzima budžetske milione, slaže nekretnine i svima se smije ” ubrk”.

Zato mu se kompletna sanska i krajiška publika  naglas smije do suza i svi isto,a ne samo Hasib T. koga je ciljano želio staviti na stub srama i bez argumenata optužiti za  zavjeru, eksplicitno  pitaju ” kada će biti uhapšen”.

To niko od građana ne zna , što je i normalno, ali je pohvalno da  razmišljaju o tome i na taj način iskazuju vrednosni sud  o Bojovniku.