IZBORNA KRAĐA U SANSKOM MOSTU Zna li švicarski reprezentativac Haris Seferović da je 2016. glasao za SDA?!

 

Haris Seferović , švicarski  nogometaš  bosanskohercegovačkog porijekla, rodom iz Sanskog Mosta, koji igra za Benfiku iz Lisabona na Lokalnim izborima 2016. godine u  selu Hrustovo glasao  je  za SDA (Stranku demokratske akcije).

No, opsežna istraga Tužilaštva BiH koja se vodi protiv predsjednika SDA Sanski Most Asima Kambera i njegovih suradnika u vezi  krivičnih djela povezanih sa izbornim krađama  na izborima 2016. i 2018.godine otkrila je, saznaje normala.ba, da  švicarski reprezentativac na  dan izbora 2.oktobra 2016.godine  uopće nije boravio u BiH, ali ga  je neko na biračkom mjestu  potpisao.

Seferović je kao prvotimac njemačkog prvoligaša “Eintracht” iz Frankfurta  u subotu 1.oktobra 2016.godine u 6.kolu lige  kao gost odigrao utakmicu protiv SC “Freiburga” iz istoimenog grada. Utakmica je završena pobjedom domaćina  1:0, a Seferović  je zamijenjen u 58.minuti.

Haris Seferović po svemu sudeći  i ne zna  da je glasao na izborima u BiH 2016.godine.

   

Slijedeće 7.kolo “Eintracht” je igrao  sa  “Bayernom” iz Minhena pa  je  naprosto nezamislivo u jeku sezone jedne od najjačih liga Evrope, da prvotimac napušta  na nekoliko dana pripreme  i odlazi u matičnu zemlju da glasa  za “svoju ” političku stranku.

Slučaj “Seferović”  je najpoznatiji, ali samo  jedan od  više stotina otkrivenih slučajeva izborne krađe u  Sanskom Mostu.

Otkriven  je takođe veliki  broj mrtvih ljudi koji  su “izlazili”  na biračka mjesta.

Lokalni lider SDA koji je u fokusu istrage pokušava na razne načine kompromitirati i zastrašivati svjedoke Tužilaštva BiH koji su  to prijavili na više adresa u BiH.

Nezvanično, donesena  je nova naredba Tužilaštva BiH  protiv Asima Kambera zbog ometanja istrage.