HILMIJIN KONAK ASIMA KAMBERA Laki pokušava spašavati “svoje” policajce na Disciplinskoj ?!

 

Iako politički mrtav kao  diluvijalni mamut,  Laki svoju ličnu tragediju  u  ovozemaljskim danima koju  redovito opisujemo,  dograđuje špijunsko-podvodačkim  aktivnostima prema  policijskim  službenicima.

To je zaostali refleks njegovog nekadašnjeg  “uredovanja”  unapređenjima i nagrađivanjima nagodnih policajaca. Zna se i danas koji su to “njegovi”  policajci u Sanskom Mostu i po Kantonu, ali neka to bude tema drugi put.

Ovih dana Laki  pokušava, saznaje naš portal, da  preko posrednika, nama sada dobro poznatih, dopre  “što bliže” do predsjednika Disciplinske komisije Uprave policije USK .

Laki  bi Predsjedniku  ukazao  da  bude milostiv prema nekim policajcima koji su predmet rada Komisije.

Zna se i kojih.

Jedan od njih obilato  na društvenim mrežama  honorira Lakijevu  brigu za njega, iako je u ranijem periodu bio predmet Lakijeve blogerske poruge.

Zašto bi  to bilo važno Lakiju   lako je zaključiti-radi se o “njegovim”  policajcima, a  on je njima, sudeći po svemu, davno obećao da će ih za usluge “obavještavanja” čuvati  politički i brinuti o njihovom  napredovanju ” u struci”.

Sada  je potpuno jasno i zamislivo zašto  je Laki  napravio  sebi pakao od života boreći se da  ima “svog” policijskog komesara.

Kao  uspješna negacija  normalnog života Laki, sada  već bez  “poluga” u policiji   poput  seoskog Alekse Žunića iz  Nušićevog “Sumnjivog lica”  šalje iz Sane  dimne signale Predsjedniku Komisije u Bosansku Otoku.

 Dobija odgovor  koji nikada nije volio čuti,a koji uobličen  u kolokvijalni govor ulice glasi – m'rš!

Može se pretpostaviti  da se Laki angažirao da  kao  “politički idol” budalastih policijskih službenika  utiče na blaže kazne od strane Disciplinske komisije, iz  praktičnog  razloga- dužan im je ili što bi se reklo “ruka ruku mije”.

Odavno se za da je Laki generator  konflikta  i u policijskoj sferi, pogotovo  u onim trenucima kad  mu  policija “otkaže poslušnost”.

U situaciji  kada   je  izgubio “konce”  rada krajiške policije njegov  zadatak  da  pomogne “svojim”  uniformiranim službenicima veoma je težak.

Štaviše,  njegovim posredovanjem  još i otežan.

I u ovom slučaju  Laki je  primijenio  stari špijunski štos  da  “gloginje  mlati  tuđim organom”  pa je  Predsjedniku poslao  “emisara”  ne brinući za njegovu sudbinu.

Jer će, danas-sutra, zli ne trebalo, Laki, potpuno kastriran od morala, uvijek  reći  da  nema ništa stim.

A “njegovi ” policajci mogli  bi  danas-sutra  uputiti vapaj  Lakiju:

-Nemoj nas više braniti!