SuperMEN(SUR) ZA KRAJ 2019: Nogomet sa okusom piva

Mladi jurišnik Stranke demokratske akcije (SDA) iz Sanskog Mosta Mensur Seferović , ako ćemo vjerovati  najuticajnijem mediju kome ne treba reklama,  uz politički angažman u stranci, bavi se svim i svačim, vodom, vazduhom i zemljom, ali sportskim volonterizmom, muškim i ženskim, socijalom, pa , ako treba , a treba , i organizacijom novogodišnjih turnira.

Sve za stranku, jer stranka  je budućnost.

Njegova.

Jedino nikada nije viđen da visi na stranačkog jarbolu u gradu, jer jedan takav, koliko je poznato, nije ni instaliran.

Jednom riječju, SuperMEN(SUR) pokriva i vladin i nevladin sektor, prirodu i društvo, muški i ženski rod, šta god.

I to zna toliko biti naporno da ponekad budeš ” od dima, vatre, roštilja, znoja, trave, alkohola itd” ..pa čovjek nije, da (o)prostite nizašta, a kamoli ” za lizanja”, kako  bi neki bezobraznici tvrdili.

Kad smo kod Nove godine tu je i sanski  Novogodišnji turnir  i Mensur Seferović u svojoj standardnoj ulozi “organizatora”, odnosno  (sa)učesnika u organizaciji , makar on to stalno negira.

         

Fotografije, međutim, govore  više od riječi.

Znameniti predsjednik Kluba SDA u Općinskom vijeću Sanski Most, upamćen u slučaju “Sinanović” po replici dostojnoj Kovačevićevog”Balkanskog špijuna” kako će vijećnici SDA  biti suzdržani “iz određenih razloga”, krajem ove godine sjedi na “počasnom” organizatorskom mjestu Turnira.

Organizator dijeli  nagrade gledaocima u Sportskoj dvorani.

Među nagrađenima na tomboli  je i maloljetni dječak koga  organizatori nagrađuju pivom poznate marke kojoj takođe ne treba reklama.

Zbog godina zaštitili smo  lice dječaka.

Sudeći po  spoljašnjosti, teško se oteti vizuelnom utisku i logičnom zaključku da je dječak mlađi od 16 godina ili na toj  dobnoj granici.

Uostalom, kako smo čuli, cijela dvorana je negodovala na ovaj, budimo dobronamjerni, nesmotreni čin organizatora.

Nezvanično, učenik je 7. razreda.

Krivični zakon FBiH je precizan u članu 237.