SPAŠAVANJE VOJNIKA GUSTAVA Handanagića srušio Safet Begić iz Miostraha,a kod Bakira će ga spašavati Roške, Huške & comp

 

Iako  je Kadrovska komisija SDA BiH  odbila  dati saglasnost Alminu Handanagiću za novi mandat predsjednika SDA Cazin, o čemu smo pisali,   “spašavanje vojnika Gustava” (Handanagićev nadimak na portalima) počelo je, saznaje normala.ba.

Iz SDA okruženja  našem portalu  javljaju  da je formirana grupa koja će  ići kod Bakira i “moliti milost ”   za Handanagića.

Nezvanično,  u pomenutoj “radnoj” grupi su Husein Rošić,Nijaz Hušić, Mirsad Aličajić i Gustav lično. Grupa  je  zvala predsjednike mjesnih odbora  SDA po Cazinu da dadnu podršku inicijativi za “povratak u žive”  Almina Handanagića, a pročulo se da se  čak i potpisivalo u njihovo  ime.

    

Normala.ba saznaje  da je kreator iskazivanja nepovjerenja  Handanagiću na Kadrovskoj u Sarajevu Safet Begić , predsjednik Mjesnog odbora SDA Miostrah.

Begić  je dugogodisnji član Kantonalnog odbora (KO) i Kadrovske komisije  SDA USK .

Prema našim izvorima, ucestvovao u rušenjima Edhama Veladžića, Esada Bašagića, Seada Kadića, Nijaza Hušića i jedini iz Cazina iz Kantonalnog odbora koji je stao iza Šemsudina Dedića i glasao za njega.

Iako je protiv Begića  bila uključena lokalna mašinerija pritisaka i ucjena, nije popustio i na adresu Stranke u Sarajevo poslao je žalbu na Handanagićevu novu kandidaturu.

Handanagić je bio dovoljno drzak da se opet kandiduje iako je pravosnažno osuđen za kriminal,a protviv njega se vodi još nekoliko istraga.

Begić  je  upravo činjenicu Handanagićeve  pravosnažne presude naveo kao razlog za žalbu, jer je ova činjenica  u direktnoj suprotnosti  sa  Izbornim pravilima SDA BiH.

Član 1.7  ovih Pravila je jasan-niko ko je pravosnažno osuđen od bilo kog suda za krivično djelo ne može biti upisan na birački spisak, niti može biti kandidat…

Nemoguće  je da Handanagić to ne zna, ali se pravi blesav i opet se kandidira.

Sudeći po odluci Kadrovske komisije SDA BiH, Begić je uspio da onemogući Gustava u novom mandatu  na čelu SDA Cazin.

No, sačekaćemo epilog aktivnosti “radne”  grupe  koja je sebi dala zadatak da “spasi vojnika Gustava” i valjda objasni Bakiru I. kako je dobro  za Stranku u Cazinu da je  i dalje vodi pravosnažno presuđeni Almin Handanagić.