BOJOVNIKOV PARADOKS Kukavica nikad ne odlazi- bježi

Piše: Midhat Dedić

 

Javljaju da Bojovnik odlazi, pritome misle na njegov fizički odlazak iz Sanskog Mosta.

Navode kako je supruga, nastavnica ruskog u lokalnoj školi, na višedecenijskom poslu bibliotekarke dala otkaz.

Iz toga izvode zaključak  o odlasku najneomiljenijeg lika  od vakta ugarskog  velikaša  Bele IV  kada je prvi put 20. jula 1244. godine u jednom dokumentu pomenuta  močvara  oko rijeke Sane do danas.

Naravno, tu su  i drugi  argumenti  koji bi mogli da  govore  u prilog “odlasku”  čovjeka šizofrenog političkog djelovanja i lika koji je pokazao da u sebi  gaji realni kukavičluk.

Kukavica, to je svima jasno.

U svađi sa svima,a u posebnom nerazrješivom problemu sa samim sobom Bojovnik je kroz  svoj  politički “rad”  izrastao u   najveću  Štetočinu  ovih prostora.

Zbog njega su zaplakale mnoge majke.

Nad lažnim vođom sklonom svemu što ne valja (lažima, raskolima, prevarama, potvarama, manipulacijama, kršenju zakona, korupciji) nema nikoga  na svijetu ko će iskreno zažaliti, ili, ne daj Bože, zajaukati, zapomagati…

Ali  mnogo je onih koji ga više od 20 godina proklinju.

Ako ide,  neće ga niko ispratiti,  čak ni njegova  stranačka posluga, oni koji su ga, zarad svojih malih-velikih interesa, tobože  štitili  od nas, koji smo u Bojovniku vidjeli Zlo.

Zapisaše da  ide za Sarajevo, tamo gdje će još  tri godine na budžetskim jaslama FBiH “zobati ” zastupničku plaću od nekoliko hiljada KM.

Možda.

Prije 11 mjeseci razgovarao sam sa sarajevskim prijateljem, kadli se on sjeti Bojovnika. 

-Vjerovao ili ne, prije petnaestak dana sam se gotovo sudario s njim na vratima katastra. Ja vadeći ZK izvadak jednom prijatelju koji živi van BiH, a on predajući papire za uknjižbu nove nekretnine-kazao mi je prijatelj

-Siguran si da je predavao papire za uknjižbu ili pretpostavljaš?- upitao sam.žž

– Dogodilo se tako da sam u redu bio iza njega. Ono što sam vidio je uknjizba nečeg, stana, kuće, zemlje…

 

Asim Kamber od 1996. godine do danas živi na grbači građana odnosno budžćeta općine, Kantona, Federacije.

Ako napušta Sanski Most, onda ostavlja “mjesto zločina”.

Dokaza  je  kolikogodhoćeš.

Bojovnik  je lažni stranački mesija koji je zavađao  ljude, a tu prljavu misiju naplaćivao iz budžeta punih 23 godine.

Zamislite Lika  koji   23 godine  neprestano  prima mjesečno 3000-4000 maraka  a  onda pred izbore 2018.  od imovine Centralnoj izbornoj komisiji BiH prikaže imovinu od 22.000 KM i kredit  od 60.000 KM!?

Ko mu hoće vjerovati, bujrum,  ja neću i ne mogu.

Bojovnik je višestruko službeno, pravosudno potvrđeni Lažov ( primjerice, građanin Suad Karagić četiri  puta,a toliko puta ga je tužio, dobio je sudsku potvrdu da  ga je Asim Kamber oklevetao), pa  jednostavno, nemam  osnova da mu vjerujem.

Ako odlazi, Bojovnik  za sobom vuče teške  terete  više  istraga Tužilaštva USK i Tužilaštva  BiH protiv kojih se bori potvarama  i pokušajima kompromitacije istražitelja , tužioca, svjedoka…A kad nanjuši opasnost poput pjegave hijene bježi u  žbunje.

O tome  sam  napisao argumentirano malo brdo slova, zamorno  je ponavljati.

Bojovnik  na taljigama  poput pokislog kljuseta, što je naravno stilska figura, vuče  blatnjavi mit o  kultu inkvizitora opže prakse i logoreičnog spadala koji  se besramno hvali nepostojećim  rezultatima  svoje struke.

A “stručnost”  je, kao  što je poznato, odbranio pred nanama iz Vrša  i Skucanog Vakufa.

Bojovnikov navodni odlazak može samo biti bijeg  osjenčen ličnom histerijom i strahom koji nosi sa sobom.

Bojovnik  je u Sanskom Mostu i u Kantonu potpuno lišen  bilo kakvog smisla egzistiranja i on zna šta ga može  još čekati ili snaći.

Zato je , možda, bijeg  samo  smiješni pokušaj nekoga koji više ne  zna šta  bi sa sobom, a strah  mu paralizira razum.

Jer, pravda je , ipak, kakogod, dostižna.