LAKIJEVA ZAKLETVA Ako lažem, da Bog da mi oko ispalo

Piše:Midhat Dedić

 

Laži ih, laži, jer ti to radiš najbolje.

Ovako je Suad Karagić pohvalio Asima Kambera dva dana  nakon što je Laki objavio blog pod naslovom “Laži, laži, laži me, ti to radiš najbolje”.

Karagić je  Asima Kambera  tužio četiri puta za klevetu kod Općinskog suda u Sanskom Mostu  i dobio  ga “svega” četiri puta.

To su neoborivi  dokazi da je Asim Kamber ako ne patološki, onda pravosudno potvrđeni Lažov.

Karagić  objašnjava kakav je  Laki  Lažov.

-Laže sudije, laže tužioce, laže “stotine hiljada” onih koji navodno čitaju i vjeruju u te njegove laži i “istinom” se kune. Niko nikada vidio nije da je on objavio bilo koju presudu od četiri izgubljene kao ni onu gdje je bio odgovorno lice mada je u svakoj potvrdjena njegova odgovornost.

Pjesnički rečeno, Laki  jednom zine,a tri puta slaže.

Laki se toliko izvještio  u lažima da pred vama  opisuje događaj kome ste bili prisutni,a  vi jedva čekate kada će završiti  da  čujete  šta će biti na kraju priče.

Asim Kamber  se toliko bruka da Sud mora pisati Parlamentu FBiH da mu zaplijene novčana sredstva na ime pravosnažne presude,   jer  Kamber “ne plaća ni kruh u pekari”.

Kad  smo kod tužbi  i presuda za klevetu Asim Kamber godinama priča bajku o svojim tužbama protiv novinara i drugih  lica.

Jedan  sam od onih koje je Asim Kamber tužio  tri puta do sada.

Prvi put prije skoro 20 godina Kamber me je tužio  jer sam ga navodno oklevetao  da je srušio rahmetli generala Mehmeda Alagića. Kada je zbog promjene Zakona o kleveti FBiH  predmet  sa Kantonalnog  suda u Bihaću presigniran na Općinski sud u Sanskom Mostu, Bojovnik je povukao tužbu.

Sjećam se da je zbog slične stvari tužio i novinara  Safeta Hrnjicu (bio sam mu svjedok) i  izgubio tužbu te morao platiti oko 1000 KM sudskih troškova.

Drugi put je tužio “Avaz” i mene  na  Općinskom sudu  u Sarajevu (slučaj selektivnog rušenja vikendica  u Sanskom Mostu kojim je upravljao  Kamber)  i glatko izgubio.

Treći put tužio me  prošle godine, sudski postupak  je u začetku, sa zanimanjem čekam suočenje sa Bojovnikom.

U  Lakijevim “septičkim”  bilješkama nećete pročitati gornje  činjenice.

A  red je da ih znate kada  čitate njegove tekstiće u kojima su svi zli vukovi, a on nevinašce.

I lik koji se brani  “istinom”.

Priča se da se prošle godine u nekom društvu kleo “ako lažem, daBogda mi oko ispalo”.

Bog ga čuo i umalo mu oko nije ispalo na Trgu ljiljana.