IZBORNA PREVARA SDA Sanski Most “kupuje” opoziciju za višemilionski kredit ?

– Koji su to potezi ove stranke nekada trebaju se ostavljati  u najužem krugu, a  zbog utjecaja naših političkih protivnika  da ne znaju koji su to naši koraci.

Ovo će reći Bojovnik Asim Kamber na Izbornoj skupštini SDA Sanski Most kada je  izrežiranom  aklamacijom za predsjednika SDA izabran “mali kamber”,  politički multipraktik Mensur Seferović.

Bojovnik: “Bunkerisani” potezi za prevaru političkih protivnika

SDA  u  ledenoj tišini priprema  veliku prevaru u izbornoj godini-višemilionski kredit, a za njega nisu dovoljne samo ruke.

Mora se „moliti“ i opozicija.

Stuart O’ Neill kaže: Najbolesnije  je ono što se uzima zdravo za gotovo“.

Tako se, „slučajno“ ili  „zdravo za gotovo“ , izgradnja  nekoliko stotina metara kanalizacije  u Zdeni razvukla na “mandatne” 4 godine da bi se sakrio  “tajni ” plan SDA  – kredit u izbornoj godini od 4-5 miliona KM  za  “razne” projekte, među njima i Prvomajsku ulicu koja četiri  godine liči na čečenijsko ratište.

Jeftini trk u rutinskim prevarama SDA, odnosno “potezima koji se kriju u najužem krugu”  provaljen je kao akutni čir  na dvanaestopalačnom, ali SDA “potezima koji se kriju ”  nastoji da “ubijedi” opoziciju da treba  biti glupa, pomoći im da podignu milione i nastave vladati. A glupost je individualna stvar. 

Za kredit nije dovoljna natpolovična, nego dvotrećinska većina, pa SDA „ potezima koji se kriju“  pokušava obezbijediti dovoljno vijećničkih ruku opozicije, a u ukupnom skoru od 21 vijećnika.

SDA u Zdeni: Sve je prolazno, pa i ljubav , kredit je bitan

U javnoj galami u koju su ciljano uključili „Čečene“ iz Zdene  (načelnik Hasanbegović i predsjednik SDA Seferović su upoznali mještane  zašto je to dobro za SDA i njih )  traže „soliste“ unutar opozicionih političkih stranaka SDP-a, DF-a, A-sda ,Naše stranke.  Inače, a to je povijesna poratna faktografija- SDA je duže  dvije decenije „držala ručnu“ za sve projekte u MZ Zdena kao vid kazne za neposlušnost, jer se radilo uglavnom o glasačima drugih političkih opcija.

      

Kurbegović, Miljević, Korlat, Habibović: Jedinstveno za SDA?

Prema nezvaničnim ali prilično pouzdanim informacijama uz SDA  su  fikus-vijećnici SBB-a na čelu sa interesno najosvještenijim pragmatikom   Redžom Kurbegovićem, plus predsjedavajuća OV Sanski Most Desanka Miljević, kao i iz A-sda isključeni vijećnik Šemsudin Habibović (afera sa lažnim diplomama).

Ostali nisu, barem za sada,a  ako budu „nagovoreni“  onda  će to biti  veseli  prilog za arhiv o stranačkom i individualnom idiotizmu.

U svemu  se koristi kao  verbalna štaka  lažna poštapalica o javnom interesu koji će biti „svetinja“ samo do tada dok se kredit ne podigne.

Za višemilionski kredit SDA je, po sopstvenom priznanju pred autorom ovog teksta, i vijećnik SDP-a Hajrudin Jakupović.U friškom  slučajnom razgovoru Jakupović tvrdi kako su za kredit i vijećnici DF-a .

Potom skoro  ljutito pita otkud informacija da je i on „za“, da bi tu informaciju, negirajući sam sebe i potvrdio.

 

No, vijećnik DF-a  Muhamed Huzeirović opovrgava Jakupovićevu  tvrdnju i kaže  kako  svaki vijećnik treba da govori u svoje ime.

Huzeirović: Nije za kredit ni sada, ni poslije izbora

-Koliko mi je poznato, stav DF-a  je da  će glasati za kredit nakon izbora, a  ja lično nisam za kredit i kada bi DF  i bio  za takvu opciju, a  za sada nije, ja bih našao načina  da se isključim iz toga –kaže Huzeirović.

Nijaz Kadirić (Nezavisni blok) protiv je dizanja „političkog“ kredita o čemu je i lično upoznao  predstavnike MZ Zdena i javnost.

Kadirić:Nakon oktobra neka odluči  većina

-Nakon izbora u oktobru oni koji budu imali većinu neka sami odluče kako će rješavati infrastrukturne projekte u općini Sanski Most, sa kreditima ili bez kredita….-kaže  Kadirić.

„Esdepeovac“ Jakupović  višemilionski kredit za koji će dignuti ruku, veže nabavku CT-a za Opću bolnicu kojim bi se, navodno, podigao rejting ove zdravstvene ustanove.

Ostavimo za vrlo ozbiljnu analizu Jakupovićevo  „izdvojeno mišljenje“  kako će rejting Opće bolnice podići kupovina CT-a, a ne , recimo, poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih .

Jer, bliže bi moglo biti  istini da bi  povećanje  finansijske pomoći Općine Sanski Most ( umjesto dosadašnjih 100.000 – 300.000 KM  i više)  mnogo  bolje podiglo rejting Opće bolnice, jer bi njeni zaposlenici  primali „normalne“ plaće po kolektivnom ugovoru, kao, npr.  i njihove kolege u sanskom Domu zdravlja.

A  povećanje izdvajanja za Opću bolnicu ne bi trebao  biti problem za Općinu Sanski Most, jer SDA „na sva zvona“  telali kako  Općina  ima stabilan budžet i nema nikakvih zaduženja.

Stoga  je itekako signifkantno „iskakanje“  vijećnika Jakupovića pa i podložno analizi o drugim, suspektnim interesima, možda i „sitnospostveničkim“, pogotovo ako se ima u vidu i javni stav predsjednika SDP Sanski Most Almina Hopovca objavljen na društvenoj mreži Facebook.

Hopovac: Vlast zloupotrebljava mještane i opoziciju u izbornoj godini

-Već je vidjena priča kako lokalna vlast zloupotrebljava mještane, ovaj put Zdene, kako bi podigli kredit od 5 miliona KM za financiranje svoje predizborne kampanje.Imam nekoliko pitanja: Zašto ste odbijali svaki put kada smo predlagali da se u Budžet uvrsti ovaj projekat? Zašto ste se sjetili Zdene baš u izbornoj godini? Šta ste čekali 25 godina? Zašto kredit u iznosu od 4-5 miliona KM? Nije valjda da gradite San Francisco bridž?Podržavamo zdušno da se ovaj projekat uvrsti u Budžet općine, kao što smo sve ove godine predlagali. Dajte rebalans Budžeta, naše ruke imate zato. Za kredit kako bi se financirao vaš predizborni cirkus, nemate.Na kraju, zdenska ulica je sramota vas koji ste na vlasti u Sani preko dvadeset godina- napisao je Hopovac. On se ,kojeg li čuda, nimalo ne osvrće na CT koji je ključni subverzivni „argument“ njegovog stranačkog kolege i predsjednika Kluba SDP-a u OV Sanski Most.

Stoga je otvoreno  pitanje  da li  unutar SDP Sanski Most  postoji tzv. jedinstvo oko  podizanja višemilionskog kredita kojim će danas-sutra  u operativnom i svakom drugom smislu suštinski i operativno vladati SDA preko  svojih kadrova. Ili će  pojedini solisti SDP-a  dizanjem ruku iskazati lojalnost SDA?

Na fonu manipulativne strategije SDA je  i jeziva informacija koja je šokirala krajiško zdravstvo.

Naime, Vlada FBiH  dodijelila 30 miliona KM za zdravstvo (Sarajevo, Mostar, Tuzla)  a  Unsko-sanski kanton je  dobio (0) NULA konvertibilnih maraka!?

Hvala lijepo.

Čestitke za ovaj “podvig”  treba svakako adresirati “junaku” sa početka teksta Asimu Kamberu, federalnom zastupniku.

Ovdje se sasvim uputno može i razvijati teza  da li je to tako  i namjerno urađeno.

Jer, da je kojim slučajem, u nekakvoj nemogućoj varijanti koju ne bi negirala stvarnost, ali haj'mo sanjati, -kao dio pomoći krajiškom zdravstvu iz FBiH nekih 400-500.000 KM došlo  namjenski  za  kupovinu CT-a za Sanski Most , tada bi se morao tražiti drugi bizarni motiv za podizanje kozmetičkog  rejtinga  Opće bolnice.

Ili je CT samo zgodna poštapalica koja lijepo  zvuči u uhu  zdravstvenog radnika i javnosti.