BALIJSKA UDBA“ UCJENJUJE SVOJE OPONENTE FALSIFICIRANIM DOSIJEIMA: Kamber objavio Hozanovićev falsificirani dosije; ovaj ga tužio!

Asim Kamber sa falsificiranim dosijeom želi prikazati da je Rifet Hozanović iranski čovjek, te da će zbog dobrih odnosa Irana i Rusije, Krajinu prepustiti utjecaju Milorada Dodika

Ovo je (ruko)djelo „Balijske udbe“ koja je posebno oživjela stare udbaške metode praćenja ljudi i formiranja njihovih dosijea kako bi ih po potrebi kompromitirali i(l) ucjenjivali. Ove metode je posebno aktualizirao Osman Mehmedagić Osmica, sadašnji direktor OSA-e.

No, ni Kamber nije bez obavještajnog iskustva. Njega su javno optuživali za suradnju sa hrvatskim obavještajnim službama. Da je u tome uspješan najbolje pokazuje primjer generala Mehmeda Alagića, kome je javno zaprijetio da će „završiti iza rešetaka“, što se i desilo. Čak se Kamber sumnjiči da je jedan od ključnih aktera iz sjene u progonu generala Atifa Dudakovića. O njegovim vezama i kontaktima sa agentima SIPA-e, koje su instalirali političari iz RS-a, poput tjelohranitelja Mladena Ivanića, još uvijek se šuti. Ali, pitanje je dana kad će odbrana generala Dudokovića progovoriti o tome.

FOTO: Alagić, Kamber, Dudaković (Grpahic TBT)

Pošto se Kamber „nalazi na ledu“ jer je u nemilosti supruge predsjednika SDA Sebije Izetbegović, te mu je stoga stavljen „veto“ na političko napredovanje, on se pokušava iskupiti i dokazati šefu Bakiru Izetbegoviću rušenjem Vlade USK, koju je formirala opozicija na čelu sa A SDA. Nakon neuspjelog medijskog udara sa seks aferama, čiji su akteri bili političari koji su odbili rušiti vladu, Kamber iz drugog pokušaja želi eliminarati sivu eminenciju ove vlade – Hozanovića!

Zato on sa falsificiranim dosijeom želi prikazati da je Hozanović iranski čovjek, te da će zbog dobrih odnosa Irana i Rusije, Krajinu prepustiti utjecaju Milorada Dodika.

Hozanovića zaista bije glas da je simpatizer iranske politike još od vremena Sulejmana Tihića kada je objavljena snimka na Federalnoj televiziji (FTV) o njegovoj posjeti Teheranu. On je zaista boravio u Teheranu i to kao član delegacije ispred SDA, koju je odobrio sam Tihić. Takve stranačke delegacije SDA obilazile su mnoge zemlje, pa čak i Kinu. Dakle, ikako ne može biti politički grijeh javna posjeta nekog političara bilo kojoj zemlji svijeta, posjeta Iranu je izuzetak.

Kvaka je u tome što zbog tenzija između Irana i Amerike „Balijska udba“ u SDA-u želi kompromitirati svoje političke oponente kao oponente američke politike u BiH.

To navodi na zaključak da je ovaj Kamberov udbaški uradak sigurno autoriziran od strane Bakira Izetbegovića i njegovih prvih suradnika Osmana Mehmedovića Osmice i Asima Sarajlića.

(TBT)