Tragom teksta The Bosnia Timesa: Je li Bojovnik muška Mata Hari, plesačica i kurtizana koja je streljana kao dvostruki špijun?

 

The Bosnia Times ( Nedžad Latić) piše  da  je Asim Kamber, Bojovnik iz  Sanskog Mosta, osim obavještajnog iskustva sa hrvatskim obavještajnim službama “nakačen” i na glavnog stranačkog obavještajca SDA Osmana Mehmedagića Osmicu, ( poznatog kao  lice  bez valjane diplome ).

Mehmedagić: Nema diplomu,ali ima mnogo  drugih papira, navodno dobar sa Bojovnikom

Mehmedagić  je, navodno, omogućio Kamberu uvid u falsificirane činjenice iz kartona  Rifeta Hozanovića, osnivača A-SDA iz Cazina,  kada je Hozanović išao na umru. Tada je u Hozanovićevom “dosjeu”,kako  piše sarajevski portal, neko u odjeljku “religija” rukom napisao “šija”, što  je Kamberu poslužilo da na svom blogu Hozanovića  predstavi  kao “iranskog čovjeka”  koji će, posredno, zbog dobrih odnosa  Irana i Rusije, Krajinu kojom sada vlada A-sda prepustiti uticaju Milorada Dodika.

Kamber i Hozanović: Bojovnik “građu”  o  Hozi crpi iz “balijske ” obavještajne zajednice, piše The Bosnia Times 

 

Kamber je kao “hrvatski obavještajac”   svojevremeno  “odradio”  generala Mehmeda Alagića, a sumnjiči se i da je jedan od ključnh aktera iz sjene protiv generala Atifa Dudakovića, piše The Bosnia Times.

Navodi se da  je blizak sa obavještajnim strukturama iz RS-a, među kojima se pominje tjelohranitelj Mladena Ivanića, bivšeg člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Ivanić je rođen u Sanskom Mostu.

The Bosnia Times  ističe kako je “pitanje dana kad će odbrana generala Dudakovića progovoriti o tome”.

 

Mehmed Alagić: “Odrađen ” umro  je u 56.godini života

Javna tajna je da je jedan od vijećnika SDA Sanski Most nad kojima Kamber ima političku kontrolu svjedok u procesu protiv generala Dudakovića  i ostalih.

Gradom kruže  i dijelovi optužnice u kojima  se navodi puno ime i prezime ovog svjedoka, inače  demobiliziranog borca.

On je o tome već  davao izjavu Tužilaštvu BiH prije tri godine.

 

Jedan  od svjedoka protiv Dudakovića i ostalih je “tobožnji vijećnik SDA” Sanski Most

 

“Nakon što je i otvoren predmet protiv generala Dudakovića i grupe pripadnika Petog korpusa na sudu BiH, u kuloarima čaršijskih priča i na društvenim mrežama je pokrenuta haranga kojom se htjelo poručiti kako je jedan od zaštićenih svjedoka u ovom predmetu vezan za SDA Sanskog Mosta, da je vijećnik i da to radi po mojoj instrukciji. Naravno, sve je to bila laž i sve je to projecirano iz Cazina (A SDA), jer je Hozan i u kontekstu prozivke za bombu pominjao i napade na Dudakovića. „S boka – iz doline Sane…Cijela ova haranga o izdajniku – saboraca, prikrivenom svjedoku (tobožnjem vijećniku SDA), trajala je neprekidno na društvenim mrežama i portalima koji su pod kontrolom A SDA. Bilo je pokušaja da se ova priča plasira i kroz medije u Sarajevu („Mreža“ i „Avaz“).

Ispričao mi je novinar Avaza ko ga je pozivao u Cazin da mu svu ovu priču prezentira ne bi li je javnosti i preko Avaza odaslali montirane laži. Nisu u ovom dnevnom listu nasjeli ovoj montaži. U konačnici su mu ponuđeni sudski dokumenti u kojima je ime zaštićenog svjedoka bilo zacrnjeno. Ali su eto njihovi izvori iz pravosuđa otkrili identitet. Tobože je riječ o vijećniku SDA, o čovjeku s kojim upravlja Asim Kamber”  piše  na svom blogu Kamberu tekstu ” Zavjera VII”  od 30.januara 2020.godine.

Predlažemo Bojovniku da, po starom dobrom običaju, tuži novinara i medij koji je ovo objavio a na sudu će mu biti prezentirati  dokaz o “tobožnjem vijećniku SDA”. Jer ima i broj spisa i datum kada je “tobožnji vijećnik SDA” dao izjavu o događajima u jednom selu kod Bosanskog Petrovca ,a pri tome se ne radi se o zaštićenom svjedoku i ime  “tobožnjeg vijećnika SDA” nije zacrnjeno u optužnici.