DIKTAT IZ SARAJEVA Željko Komšić na Bakirov mig ultimativno traži od vijećnika DF Sanski Most da glasaju za kredit od 3,3 miliona koji gura SDA ?

 

Za  navodni infrastrukturni kredit od 3,3 miliona KM za koje SDA Sanski Most lobira  na sve moguće načine u Općinskom vijeću Sanski Most, a koji  bi itekako “pogurao”  kampanju ove stranke za lokalne izbore, uključilo  se, očekivno, i političko Sarajevo.

Porodični portal Asima Kambera objavio je  da su se Bojovnik i njegov alter-ego , novi predsjednik SDA Sanski Most  Mensur Seferović,  danas  sastali  sa  Bakirom Izetbegovićem u Sarajevu i razgovarali  lafo o infrastrukturnim projektima u Sanskom Mostu.

“Izetbegović je obećao podršku ovim kapitalnim investicijama na području općine Sanski Most”, objavio je  porodični portal.

Odmah potom počela je “igra  telefona”.

Željko Komšić, Bakirova  ” djevojka za sve”, nazvao je  danas  vijećnike DF-a Sanski Most i “zamolio” ih  da podrže  kredit koji  je planirala SDA Sanski Most, nezvanično saznaje naš portal.

Ne treba ni sumnjati  da ga  je o “sanskom kreditu” lično upoznao  Izetbegović.

Bio je to ultimatum politički pogubljenog “bošnjačkog ” člana Predsjedništva BiH, tim prije što je lokalni DF prethodno zaključio da neće glasati za kredit prije lokalnih izbora, nego eventualno poslije.

Komšić: E, ovako  me Bake molio …

-Ma, haj'te molim vas- objasnio je Komšić sanskim “deefovcima”  kako držanje riječi nije nikakva vrlina.

Samo još nije sebe uzeo kao primjer,a mogao je komotno.

 

U četvrtak 5.marta  je sjednica OV Sanski Most  na kojoj će se vidjeti hoće  li sanski “deefovci” glasati svojom ili  Željkovom, tačnije  Bakirovom glavom. Prije četiri godine Fahrudin Radončić je žrtvovao lokalni SBB Sanski  Most podilazeći  Bakiru Izetbegoviću, kada je  SBB morao da podrži  načelničku kandidaturu  Farisa Hasanbegovića (SDA).

 

Željko Komšić  čini  isto.

Udara  glogov kolac u ionako uništenu  moralno srozanu stranku.

Ruku na srce, pojedinci iz lokalnog DF-a bili su konsekventna  opozicija, no “vunena” vremena čine svoje.

Četvrtak je pred nama.