UČENIK I UČITELJ Kad počne “kamenovanje” u Sanskom Mostu , prvi kamen će baciti državni tužilac

Onaj sarajevski kriminalnoidni asim  toliko se “umorio”  da  je podnio ostavku na sve funkcije.

Istina ubija.

Poltroni  šire  priču kako  je i sanski Asim jako umoran.

Nije podnio ostavke, samo je na poziciji predsjednika “ostavio”  sebe malog- političkog multipraktika Mensura Seferovića.

Mi znamo šta je sanskom asimu  i  prevodimo drugačije – lomi ga neizvjesnost, jer  istina ubija.

Jede mu iznutricu, a piše mu to i na licu.

Jbg, živ čovjek pun strahova, u godinama kada je mislio da će uživati, država ga “uzima pod svoje”.

Istraga Tužilaštva  BiH o izbornoj krađi u kome  je sanski asim “glavni glumac”, negativac, naravno, primakla se kraju, i Bojovnik  pretpostavlja sa jezom u kostima šta slijedi.

A taman se  bio namjestio  da se skrasi i do kraja života  troši  “ona dva miliona” koliko je “dobar” otkako se “prifatio” da, kobajagi, predstavlja narod.

U nevolji koja ga lomi dao je zadatak svom političkom učeniku Mensuru Seferoviću da  “prepada”  svjedoke po gradu i širi tipičnu esdeaovsku propagandu  kako je istraga stala i kako “nema ništa od toga”. Učenik  Mensur  je zvao Amira Zukića,  bivšeg vozača SDA, i nudio šarenu lažu  vidu press konferencije na kojoj će  navodno obavijestiti javnost kako  je  sve to bila “zlonamjerna organizirana  akcija pojedinaca  “koji  ne vole SDA.

Ova činjenica  je zanimljiva kao  siguran dokaz “kuda  vozi Mensur”- stazama laži i prevara svog Šefa i to je dobro  znati.

Kad je mlad čovjek kvaran, kako će tek biti  sa godinama koje dolaze.

Na ovaj način sanski asim crpi obnovljivu energiju iz Učenika, ali nemojte  da ko ovo pogrešno tumači nekakvim neprimjerenim i seksualno devijantnim asocijacijama.

Šef je umoran i treba mu pomoći, onako ljudski, stranački i poltronski.

Naravno,  ovdje je i zanimljivo postaviti  pitanje  ko je Mensuru  & comp. “došapnuo” kako  je istraga  Tužilaštva stala.

Možda Osmica, to je onaj SDA -ovac bez diplome na čelu obavještajne zajednice BiH?

Ili “prvi do Sebije a drugi do Bakira”, sarajevski asim koji je “potorio”.

Ili lično, Bookir?

Moji izvori, zasigurno, nisu ova samopovlaštena elita, ali ne otkrivajući  ih, naravno, tvrdim, da je istraga pri kraju i da nema te esdeaovske perpetuum mobile mašine  da je može zaustaviti.  Dokazi i argumenti  u vezi izborne krađe u Sanskom Mostu 2016. i 2018.  su nevjerovatni  i jezivi. Na stotine Sanjana “moralo je oživjeti”  da bi SDA, kako to Bojovnik voli reći,a učenici prenose, bila neosvojivi bastion u Sanskom Mostu.

Pozivi Učenika Mensura svjedocima i beskonačno verglanje, brljanje  i šupljiranje samo stvara  deja vu- kao da je Bojovnik oživio na mjestu predsjednika SDA.

Poltroni  najbolje znaju slabosti vođe.

No kako nastavljaju  njegovu misiju, red je da to prešute.

A narod zna.

Znate ono o kamenovanju. E, ovdje će  prvi kamen baciti  državni tužilac.