NOVA LAKIJEVA NAPLAVINA Bojovnik citirao šefa Detašmana FUP Bihać, ovaj ugasio svoj FB profil!?

 

Zanimljiva  koincidencija – tek  što   je federalni zastupnik Asim Kamber zvani Bojovnik  objavio  svoju novu naplavinu od bloga u kome  je  objavljen i  Screen shot FB objave Ibre Dizdarića,  šefa Detašmana  FUP-a u Bihaću, javljaju čitaoci  da je Dizdarićev  FB ugašen!?

Što  bi rahmetli  Šaban Šaulić pjesmom rekao  ” Zašto Ibre nema među nama”, fejsbukovcima!?

 

Dizdarićev komentar: Kamber  ga koristi u lične svrhe 

Na Dizdarićevom FB profilu su se  inače mogle  pročitati lovačke i ekološke  informacije, a  post koji je zanimljiv  bio Bojovniku  odnosi  se na  Dizdarićevo “filozofiranje”  o  suspendiranim policajcima koji su vraćeni na dužnost u periodu borbe protiv pandemije Covid -19.

Iako samozatajni Dizdarić  u postu  govori  kako je “vrijeme  da se stvari nazovu pravim imenom”, lukavo to ne čini.

Čeka  “pravi” trenutak.

Nakon što Bojovnik “nazove stvari pravim imenom”  , Dizdarić gasi  svoj FB profil, moglo bi se tako zaključiti.

No, ako se “analizira”  Kamberova naplavina  u tom dijelu  očigledno je da  se aludira  na vraćanje na posao komandira PS Cazin Saida Ljubijankića, kuma policijskog komesara USK Muje Koričića, što se tumači kao suspektan Koričićev potez.

Dizdarić  i Ljubijankić:  Šta ih veže, a šta razdvaja?

 

No manje je poznato da Dizdarić i Ljubijankić odranije  “nisu u ljubavi” ( kažu, zna se i zašto)  o čemu  bi valjalo da  se obojica izjasne ili da “stvari nazovu pravim imenom” .

Tu činjenicu  koristi Bojovnik pa  ” na krilima”  Dizdarićeve  “borbe  protiv korupcije” pokušava   zabiti “ekser  u petu”  komesaru Koričiću koga nije uspio staviti  pod svoju kontrolu.

Danas  mu  valja  Dizdarić, a sutra  to ne mora biti tako.

Inače, Općinski sud Cazin je  2019.godine potvrdio optužnicu protiv  Saida Ljubijankića zbog zloupotrebe položaja i ovlasti.Upravo  je  Federalna Uprava policije, Detašman Bihać prijavio komandira Ljubijankića za krivično djelo – Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. KZ FBIH.

Kako je već objavljeno, Ljubijankić je počinio krivično djelo tako što je koristeći svoj službeni položaj nezakonito vratio pištoj marke CZ M57 osobi incijala N.P., koji mu je ranije oduzet od strane policijskih službenika i pohranjen u depozit policijske stanice. Oduzeti pištolj nije mogao biti vraćen vlasniku do okončanja sudskog postupka.

Koričić ga je vratio na posao kao  i niz drugih suspendiranih policajaca  u  vrijeme  pandemije.

  

Kamber  i Brkić: Inverzija  sa rešetkama

Zanimljivo je da  se  Bojovnik nije nikako oglašavao prije  nekoliko godina  kada su osuđeni policajci u velikoj aferi “Ramo Brkić”  nakon šestomjesečne  kazne zatvora ( priznali krivična djela) vraćeni na posao  i nikada  nisu disciplinski odgovarali ( M.Libić,  A. Mašić,E. Selimović, I. Hodžić) .

Odjednom se “ubi od brige”  za  “ugrožene ” policijske službenike, a ispostaviće se na kraju da ih samo vješto koristi za svoje prljave političke ciljeve.

Asim  Kamber je jedini političar  u BiH, a vjerovatno i u svijetu,koji  beskrupulozno pokušava da ovlada  policijom  i pravosuđem.

Pogodite zašto.