GRADSKO VIJEĆE BIHAĆ, OBRAČUN KOD OK KORALA Fazlić: Licemjeran si, tražio si da ti zaposlim suprugu, Bećirspahić: Jesam, ona je dijete poginulog borca i za nju nema posla, a ima za autonomaša koji svjedoči protiv našeg Dudakovića!

Objavljujemo FB post vijećnika Naroda i Pravde Dinka Bećirspahića  u Gradskom vijeću  (GV)  Bihać i postavljeni  video zapis. Bećirspahić  je postavio  vijećničko pitanje koje je poprilično  uzdrmalo  poziciju  u GV-u , SDA-PoMAK, a gradonačelnik Šuhret Fazlić bio je brutalan prema njemu.

“Pitao sam gradonačelnika šta je realizirano i u kojoj fazi je 10 projekata/procesa od tzv. Plan 10 što su potpisali PoMAK i SDA.
Odgovor gradonačelnika na sva ova pitanja je: “ti si licemjeran jer ti nismo htjeli zaposlili suprugu”.
Vrijeme će pokazati čija djeca, supruge, ljubavnice i tetke su zaposlene na gradski budžet.
Zabava je tek počela!”  napisao je Bećirspahić.

 

Bećirspahić  je napisao samo dio onoga što je  nakon Fazlićevog neodmjerenog verbalnog napada uzvratio gradonačelniku.

Čini se,  s pravom.

Naime, vijećnik NiP-a  tražio je odgovor  od pozicije  šta je sa realizacijom njihovog Plana 10 (SDA.PoMAK) i nije zaslužio potcjenjivački vokabular gradonačelnika, čemu je, sudeći i po ranijim i kasnijim izjavama ( Face TV …”politički gadovi”) veoma sklon.

Nivo konverzacije pao je nisko  kada je Fazlić pomenuo Bećirspahićevu ženu  i njegovu molbu  da je zaposli i dodao “ključni”  razlog  zašto  je nije zaposlio – “nisi bio sa nama”. (pogledajte video)

 

 

Iz toga se  može  izvući konkluzija (zaključak)  da onaj ko je sa gradonačelnikom može svakako očekivati zapošljavanje supruge, ali i druge  pogodnosti.

Bećirspahić mu je odgovorio istom mjerom , mada u tom trenutku gradonačelnik nije bio prisutan u vijećnici.

Vijećnik NiP-a, inače doktor biotehničkih nauka, svoj odgovor Fazliću počeo je riječima kako je gradonačelnik kada se obraćao njemu “ostavio kodeks za stolom pa i ja to činim”.

-Molio sam da zaposli moju ženu koja je šehidsko dijete, i za nju nije bilo mjesta. I neka nije. Ali jeste  za autonomaša.. koji je svjedok protiv generala Dudakovića -aludirao je Bećirspahić na dobro poznati slučaj iz rata.

Pomenuti autonomaš  kako  smo saznali  zaposlen je u  državnoj agenciji IDDEA-i .

Dok je Bećirspahić govorio, predsjedavajuči Asmir Budimlić (SDA) pokušavao ga je spriječiti da govori upadajući mu neprestano u riječ. (pogledajte video)

 

 

Zanimljivo  je , kako smo saznali, da je Bećirspahić poslao video  svog odgovora  gradonačelnik Fazliću, jer on nije bio prisutan u trenucima kada je vijećnik NiP-a govorio drugi put. Prema pouzdanim informacijama, Bećirspahić je poručio  Fazliću  da se ” u familiju ne dira” i podsjetio ga da je upravo gradonačelnik tako rekao vijećniku Seju Ramiću kada je pominjao njegovog sina.

Gradonačelnik  mu je odgovorio  da se  mora pokazati poštovanje prema političkim protivnicima a  Bećirspahić se, prema njemu,  šprdao  i izrugivao  sa SDA i PoMAK-om.

Pozvao  je  Bećirspahića  da razgovaraju.