PUCANJE PO ŠAVOVIMA Jesu li mini optužnice za izborne prevare, uvertira za super-ekstra-mega-ultra slučaj iz Sanskog Mosta ?

Tužilaštvo BiH u posljednjih nekoliko sedmica svako malo izbaci po jednu optužnicu za izbornu prevaru, ovisno o kojem se krivičnom djelu radi iz bogate palete  nezakonitih radnji propisanih u Glavi XV-Krivična djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina Krivičnog zakona BiH.

Dobri poznavaoci tvrde da su ove  portabl varijante prevara pri glasanju uvertira u vjerovatno najveći izborni skandal sa krađom glasova 2018.godine  u Sanskom Mostu.

Prema dosadašnjim pouzdanim informacijama, ova portabl varanja  po biračkim mjestima u BiH izgledaju kao  djeca  ometena u razvoju u odnosu na razmjere sanske  izborne prevare.

Isti poznavaoci vjeruju da se federalnom zastupniku SDA Asimu Kamberu na čitanje ovakvih inkriminacija pokreću fiziološki procesi u debelom crijevu u vidu abnormalno brzog kretanja fekalnih materija, poznatih kao dijareja ili proliv.

Naravno, ovo ne mora biti tačno, jer se radi o pretpostavci koja svoj motiv crpi iz ozbiljnosti istrage koju vodi nadležni tužilac.

A nadležni tužilac još “drži ručnu”… u klizavoj šaci.

Ukoliko  bi to tako i bilo,to bi značilo da se Asim Kamber prepoznao u višemjesečnim istražnim radnjama Tužilaštva BiH

Da mu nije nimalo svejedno i da “puca po šavovima”  govore njegovi ” čečenija” tekstuljci  u kojima “traži krivca za sve” u drugima.

On, inače, nikada nije kriv, to je izmaštao i prodao kao maglu budalama oko sebe.

Ni kad “nose pare Asimu u stranku”, ni kad poteže pištolj u glavnoj ulici, ni kada bježi iz kuće pred demonstrantima i policijom kod pretresa, ni kada dirigira  svojim vijećnicima  da  ne daju Sinanoviću građevinsku dozvolu, jer mu tako “naređuje” sujeta.

Podsjećamo, policijski djelatnici MUP USK došli su krajem 2018.godine do operativnih saznanja u vezi sa nezakonitim radnjama  većeg broja lica na čelu sa Asimom Kamberom prilikom provođenja Općih izbora na području općine Sanski Most oktobra 2018.godine.

Radilo se o osnovama sumnje da su Kamber & comp. počinili  više nezakonitih radnji vezanih za pomenutu Glavu XV KZ BiH- izborna prevara, prevara pri glasanju, povreda tajnosti glasanja, nedozvoljeno korištenje ličnih podataka, povreda slobode opredjeljenja birača, krađe glasačkih listova, uništavanje glasačkih materijala idr..a sve sa ciljem da politička pratija SDA nezakonito osvoji najveći broj glasova.

Sačinjeni su brojni policijski obavještajni izvještaji  na pomenute okolnosti i sumnje i sve je završilo kod Tužilaštva BiH. Ova državna insitucija je potom otpočela sveobuhvatnu istragu, kako kazuju, dobro upućeni izvori.

 

Sudeći po Kamberovom “minulom radu” na svom opskurnom blogu, potpuno izbezumljen ovim saznanjima, on po “modelu” difamacija koji primjenjuje na sve svoje političke i druge protivnike, poput udarcima omamljenog  boksera počinje da  udara ” rukama  i nogama” bez ikakve kontrole.

U  toj kafanskoj rundi pravi nesagledive greške po sebe,a jedna od njih je njegova stara navika – ometanje istrage ( vidi slučaj “Šume”) i indirektne prijetnje svjedocima.

Ne zna (ili zna) da će i njegovi blogovi  koji se pomno analiziraju u tužilačkim katakombama biti dio sveobuhvatnog procesa već zaokružene istrage.

Informacija  je provjerena, i nije  za odbaciti- veća grupa istražitelja i tužioci stigli su u Krajinu.

Navodno, rade na ekshumacijama.

Ali, ko će ga znati.

Uostalom, za Asima Kambera ne treba brinuti.

On  neki dan piše kako dobija izvještaje nekih pet-šest obavještajnih policijskih agencija, bez izraelskog Mosada i američke CIA-e.

To jasno govori da će se  sigurno znati snaći i u nokaut fazi.