BORBA SA DISPLEJIMA U Sarajevu to rješavaju općinski inspektori, u Sanskom Mostu poslove inspekcije rješava policija i tužilac

 

U Sarajevu je inspektorat  Općine Centar uspio ukloniti  nelagalno postavljeni displej  u ulici Danijela Ozme koji je bio postavljen  na objektu  zaštitom Kantonalnog zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa. Općina Centar dvije godine vodi akciju  protiv nelegalno postavljenih bilboarda, svijetlećih displeja i panoa. Mnogi su procesuirani.

U Sanskom Mostu  za rješavanja slučaja ” displeja od političkog interesa”  Mirze Kambera, sina Asima Kambera, obzirom da je u potpunosti zakazala Općina i njeni organi, morala se uključiti policija i nadležni tužilac. Slučaj je u toku.

Podsjećamo, kantonalni policijski istražitelji  su sa radnicima  Elektrodristibucije Sanski Most 18. februara prošle godine prilikom kontrole električnog sata  odnosno mjernog mjesta  električne energije  u  RTV “Sana” u  Sanskom Mostu  u prostorijama ovog medija  na Trgu oslobodilaca ustanovili da se na  sat za struju ove medijske kuće prikopčala  druga firma  koja uopće nema svoje električno brojilo.

    

Radilo se o pravnom licu »Fabular«, vlasništvo Mirze Kambera, sina tadašnjeg predsjednika SDA Sanski Most i federalnog zastupnika  asima kambera. Utvrđeno je da se mlađi Kamber, uz  dozvolu direktorice RTV »Sana«   »nakačio« na  mjerno mjesto ove  javne ustanove i  napajao električnom energijom  displej  na  kome se 24 sata dnevno reklamiraju različite  firme.

Na ovu javnu sramotu  Oca i Sina  i zgražavanje građana  u vezi sa ” političkom krađom” električne energije  nije se oglasila stranka na vlasti niti načelnik općine, ali ni direktorica koja je dobrovoljno  i valjda  samovoljno 0dlučila da se “najveći općinski Sin” privatno  može “nakačiti”  na električno brojilo ustanove koja se najvećim dijelom  finansira iz budžeta.

Samo se Sin Mirza  oglasio nečim što je trebalo da liči na demant pa je svoj politički poduhvat sa  električnom energijom nazvao “tobožnja krađa struje”.

Kada  se malo pribrao i Bojovnik je nešto “palamudio” o  presumpciji nevinosti sina Mirze, ali šta drugo očekivati od njega, dobro poznatog biljnom i animalnom svijetu.

No, veći problem od jednogodišnje “tobožnje krađe struje”  koja nikom  od Sanjana ne bi pala na pamet, osim “najvećem sinu Općine”, jeste  kako je displej  koji je “zasađen”  u gradskom parku  kao  displej nevladine organizacije , uspio da se  kao takav  preregistruje u displej firme “Fabular”, a da  Općina Sanski Most  nije provela javni oglas za iznajmljivanje prostora za displej.

Urađeno je to “preko koljena” sa nadom da  to neće niko “čačkati jer je , politički “strujni krug” oko displeja  u potpunosti stranački kontroliran ( Otac, Sin, stranačka direktorica, stranački načelnik…).

Sanski Most je  grad u kome je na snazi

Sanski MOst je  grad u kome je na snazi   “temeljna”  podjeli građana na one Prvog  i  Drugog reda, pri čemu  je sin Asima Kambera, ne samo  građanin Prvog, nego Najprvijeg reda.

Podsjećamo,  firma “Fabular”  je na vrlo  kontraverzan način dobila prvi  ugovor  sa Općinom Sanski Most  o  zakupu reklamnog panoa u središtu grada, to je  ta čudna  2017.godina u kojoj su inspektori  “spavali na radnom mjestu”.

Naime, sadašnji  direktor “Fabulara” je kao predsjednik  Udruženja “Plan B”   sa Općinom Sanski Most potpisao pomenuti  ugovor o zakupu zemljišta za period od 1.aprila  2017-1.aprila 2018.godine.U međuvremenu je  prava na reklamni pano koji je “osvanuo” u centru grada bez prateće dokumentacije preuzelo pravno lice  “Fabular” direktora Mirze Kambera.

U  cijeloj toj nenormalnoj političkoj raboti, MIrza Kamber  je pride “krao” struju  sa električnog sata RTV Sana. Ili da naglasimo da se na električno brojile ove medijske kuće “nakačio pomenuti  Sin.