CIRKUS Kad podanici SDA slave povratak Šefa kome je Država zabranila “sve”

 

Grupa zaslijepljenih podanika okupljena oko  SDA Sanski Most , oko 30 auta,  sinoć je organizirala sumanuti cirkus dočeka Asima Kambera iz Sarajeva gdje mu je Sud BiH odredio  mjere zabrane.

 

 

Kamber je, prema istrazi Tužilaštva BiH, glavni osumnjičeni za organizirane izborne krađe u Sanskom Mostu 2018.godine.

Država  je mjerama zabrane udarila glogov kolac sa vijencima bijelog luka u političko vampirstvo Asima Kambera.

Objekat njihove nekontrolirane ljubavi, pomenuti Bojovnik, nešto nakon ponoći predao je u Policijsku upravu u Sanskom Mostu pasoš BiH i putovnicu Republike Hrvatske.

 

 

 

Nerazumnim patetičnim “spontanim” okupljanjem  pred Općinom, a onda cirkusantskom vožnjom  kroz grad uz zvuke autosirena ljubitelji lika i djela A-Ka  uznemirili su građane.

Okupljanje i narušavanje javnog reda mira  bez prethodno ispunjenih zakonskih uslova, policija  će  početkom naredne sedmice honorirati prekršajnim prijavama za sve učesnike “kolone ljubavi”.

 

 

Sirovu  ljubav prema Asimu Kamberu, uz zastave i sirene, država će ovaj put naplatiti  iz džepova obožavatelja političke lešine kome je Tužilaštvo BiH ograničilo ljudska prava zbog ozbiljne sumnje u krivična djela.

Ražalovani “firer”  je ovim dobio još jednu medvjeđu uslugu, a politička simbolika “vožnje gradom sa sirenama” ima  skriveni oblik nasilja i prijetnje prema građanima.

 

 

Umjesto Asima Kambera kome je zabranjeno “sve” i koji sada može da “vlada sa balkona”, slikom sirove automobilske snage sa malo pameti, pojavila se kolona budala odgojena na dubokim jaslama vlasti.

Oni su dobili  “zaduženje” da utjeraju strah u kosti  građanima ove  palanke koju su napustili svi koji su mogli.

Potpuno pohabanu i zgužvanu  biografiju Asima Kambera cirkuska kolona je pokušala da ispegla sa “počasnom vožnjom”.

Ovim je Bojovnikov i lik dodatno uprljan, ako ga je  uopće bilo moguće dodatno katranizirati.

Postavimo na kraju pitanje- šta su uopće  slavili, ako objekat njihove sirove čežnje i političar u ostavci nije oslobođen, nego “zatvoren”  sa mjerama  zabrane kakve se ne pamte u pravosudnoj praksi i  prema kojima je i pritvor bolje rješenje?

Jer, Tužilaštvo  tek treba da podigne optužnicu protiv  Šefa & comp. kome predstoje zanimljivie pravosudne patnje.