FTV, KRVNI DELIKTI Ubistvo za 150.000 eura, 24.septembar, četvrtak

 

DOKUMENTARNI ČETVRTAK: SLUČAJ OSMAN VELAGIĆ

Četvrtak, 24. septembra od 20:10 sati na FTV:U Bijeljini je nestao jedan od najbogatijih Roma iz Janje. Ubrzo je bilo jasno da je riječ o otmici. Kriminal je prešao granice države, a otmičari su se javili sa prvim zahtjevima. O tome u novoj epizodi Krvnih delikata govore istražitelji iz BiH i Srbije, vještaci, rodbina ubijenog i osuđeni za ubistvo. Svjedoče o prijetećim porukama, detaljima koji su ukazali na trag, o mjestu na kojem se otmičar skrivao, o bunaru na salašu kod Subotice koji je bio koban. Kako je zadokumentovano ubistvo od 150.000 eura? Autorica: Elma KazagićDokumentarni film

Posted by federalna.ba on Petak, 18. Septembar 2020.

 

U Bijeljini je nestao jedan od najbogatijih Roma iz Janje. Ubrzo je bilo jasno da je riječ o otmici. Kriminal je prešao granice države,a otmičari su se javili sa prvim zahtjevima.

O tome govori u novoj  epizodi  Krvnih delikata govore istražitelji iz BiH i Srbije, vještaci, rodbina ubijenog i osušeni za ubistvo.

Svjedoče o prijetećim porukama, detaljima koji su ukazali  na trag, o mjestu na kojem se otmičar skrivao, o bunaru  na salašu kod Subotice koji je bio  koban.

Kako je zadokumentovano ubistvo od 150.000 eura, saznajete u Krvnim deliktima 24.septembra .

Autor je Elma Kazagić.