ŠMRKIJEVA BLOGOREJA Predstava za budale ili zašto iz sukoba sa zdravom pameću uvijek izlazim kao pobjednik

Piše: Midhat Dedić

Misija OSCE u BiH pažljivo prati  sveobuhvatnu, vjerovatno  najopsežniju istragu Tužilaštva BiH kada je riječ o izbornoj krađi na prostorima BiH. To je izborna krađa u Sanskom Mostu 2018. godine, a prvoosumnjičeni je isluženi  političar SDA Asim Kamber sa saradnicima Mirelom Husić i Fazirom Vukalićem.

Sud BiH mu je odredio mjere zabrane, a 5.oktobra je na ovoj  državnoj instanci prezentirano šta su istražitelji SIPA-e  i Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona oduzeli od troje osumnjičenih prilikom pretresa četiri lokacije u Sanskom Mostu 16.septembra ove godine.

Nezvanično, moguća  su i nova privođenja surdanika iz “drugog ešalona” u izbornoj krađi. 

 

Kamber: Bijeg, prirodna stvar

 

Asimu Kamberu  su oduzeta dva mobitela nakon što se predao ( kao što je poznato, bio je opet u bijegu), Vukaliću  mobitel i računar  iz zgrade općine na kome je radio. No, prema informacijama našeg portala, nezvanično,   u stanu Asima Kambera pronađeno je 13 malih kaseta koje obavještajci SIPA-e  drugih  policijskih agencija koriste  prilikom snimanja  razgovora u posebnim istražnim radnjama.Pronađena je i druga dokumentacija koja se vezuje za  njegovu suradnju sa policajcima  koje je ranije “zadužio”. A takvih ima popriličan broj. No, Kamber tvrdi (piše) da mu je sve namješteno i da  je “nevin k'o beba”.

Asim Kamber  se i fizički promijenio. Lično je to dokumentirao  pojavom na lokalnoj stranačkoj te-ve koja  je vremenom imala “posebne poslovne odnose” sa njegovim sinom. Njegov fizis  je zabrinjavajući. Jedan prijatelj  u poruci kada je vidio fotografije sa “tevea” napisao mi je “propao  je kao otoman”.

Laki:  Izjava za “dnevnik”

 

Zanimljivo  je i to da  se do smrti preplašeni Kamber (za sada) brani sam, mada  je dobio advokatske ponude  iz Sarajeva.

Prepričava  se situacija  sa  posljednjeg ročišta kada je sudija energično prekinuo Lakija u iščitavanju nekih nebuloza koje je pripremio.

Oni koji dobro poznaju Lakija, tvrde šeretski da “ne plaća”  ni kruh u pekari pa stoga, izbjegava koliko je moguće, advokatske usluge. A one  nisu  “džentlmenske” , jer adovokatska tarifa po jednom pojavljivanju pred sudom iznosi brat-brat  500 KM. Većina advokata prije zastupanja traži  kaparu od “par hiljada” da se osigura, a u slučaju “Kamber”  to  je više nego neophodno.

Naime, to pokazuje i primjer Suada Karagića  koji ga je  više puta dobio na sudu  zbog klevete, ali  ne može  naplatiti  dugove čak ni preko Parlamenta FBiH gdje je Bojovnik profesionalizirao  svoj status. Karagić  je čak objavio  da mu dugove neće halaliti, što osebujno govori  o “liku i djelu”  sanskog Bojovnika Lakija.

 

Karagić: Neću mu halaliti

Status  izabranog zvaničnika sprečava ga da traži od države  da mu plaća advokata. Ozbiljne sumnje u  izbornu krađu koju je organizirao  i troškovi postupka  koje mora platiti iz svojih džepova  u kojima “drži zvečarke”, Kambera dovodi  u teško  stanje. Perverzna  seksualna mašta (Laki i Karmelita), montaže, smutnje,  gluposti i  količina pljuvačke  koju nesebično luči na svom blogu u “definiranju”  ličnosti koje njegova  psiha ne podnosi najbolje pokazuju stanje  Kamberovog CNS-a (centralni nervni sistem,mozak,kičmena moždina).

Niko  nije fasciniran “pameću”  Asima Kambera, jer  tu pameti nema.

U njegovoj pljuvačkoj strategiji i taktici   vlada  vulgarizam, bogatstvo prostačkog rječnika, aluzije, potvaranje  i laži. 

Normalni ljudi  obično kriju kada pljuju,  bilo  da se radi   tečnoj pljvačci, onoj u mlazevima, ili običnom pljuckanju. Posebno se ustručavaju  kada je riječ  o plazmi odnosno šlajmu koji  dolazi iz grla i nosa. To   su oni sekreti bijele ili žute boje, narodski hrakotine, koji stvaraju nagon na povraćanje.

Kod  Lakija sve to imate besplatno na  “klikabilnom” blogu.

On ” iz peta” izvlači  ono sshhmmrrrk-hhh(a)rrrrkhhh  i izbacuje na tastaturu pri čemu ne može kontolirati  heterogenu  slinavu masu koja kulja iz njegove iznutrice.

Čak bi mogao  da potpuno opravdano nosi nadimak Šmrki.

Kada  smo ovako  jednostavno definirali prostačku  filozofiju  pseudoblogera-pseudopisca  Šmrkija onda je  posve jasno  da   izmaštana satira kojom leprozno zagađuje javni prostor jeste dijalektička suprotnost , odnosno antiteza Lakijevom strahu od neizvjesnosti koji mu uništava  svaku dnevnu aktivnost.

U toj i takvoj  jezi od “podmuklog” epiloga  najveće bh  istrage za izbornu krađu (a glavni lik ovog krivičnog predmeta  kolokvijalnog imena “Otpisani” je on) piše  svoj mračni blog  naš mali Laki.

Nije to ono kad prodješ noktom po svježe okrečenom zidu, ni lomljenje stiripora, ni grebanje priborom za jeo po praznom tanjiru i vinskim čašama, čak ni horor film ” Strah u ulici brestova” kada  te u stanu zavjesa zakači po  vratu dok otvaraš prozor  da provjetriš, niti kada  polomljenim ili napuklim noktom prođeš kroz kosu, ni kada kraj tebe projuri Mujo S. u punoj brzini Golfom 7  R Line pa ti znoj klizi niz kičmu, ni kada golom guzicom, onom sa parkinga Banje Sanska Ilidža, kližeš niz žilet postavljen na ogradi stepeništa koje vodi od sjedišta SDA džile  na Trg ljiljana, gdje  si udaren u glavu…

Laki je, da pomenem uzgred, u podmukloj tiskovini , odnosno blogu koju pišu  živci poliveni kerozinom, montažom mog FB profila napisao kako mu ja dojavljujem kada će biti pretresi njegovog stana, te da “uz moju pomoć” uspješno bježucka  od države.

No, realnost ga negira.Lakija ne bih  dodirnuo ni usranom motkom, a kamoli  da bih bio njegov jatak, što  je poznato  “od Mašrika do Magreba” . Koliko  sam  pomogao Ratku Mladiću iz Kalinovika i Radovanu Karadžiću alijas dr. Dabiću sa Durmitora , toliko sam  valjao i Lakiju iz Pobriježja  u  bježanju od  države. 

On na blogu “sve rješava”  dok se svojim žrtavama  avetinjski prikrada i montira svoje istine.

Čak i “istinu”  o predmetu “Šume” u kome će  optuženi zasigurno  biti osuđeni na temelju dokaza, u čemu im je Laki značajno  odmogao, spašavajući sebe zbog  onog “nosim pare Asimu u stranku”.

No, Laki nema rješenja  za  državu (Tužilaštvo BiH)  koja ga  liže  svojim vlažnim ledenim jezikom i neumoljivo mu se uvlači pod kožu.

To vjerovatno steže  grudi i srce.

Podiže šećer,  stvara disfunkcije u organizmu.

Karmelita  se opravdano ljuti.

Treba to izdržati.

A optužnica se “piše”.

 

/Tekst  je satiričnog karaktera  zasnovan na nepobitnim činjenicama/