NBL KS prozvao kandidatkinju SDA: Jedna blamaža vam nije dovoljna pa ste krenuli po još!

Na svojoj zvaničnoj stranici NBL KS objavio je status u kojem ukazuju na još jedan propust kanidata SDA prilikom ‘rada na vlastitoj kampanji’.

“Nakon što je kandidatkinja iz SDA Adela Kajanija na Facebooku podijelila status kolegice iz SDP-a Emine Bulbul i predstavila ga kao svoj, kandidati SDA stranke nastavljaju sa blamažama na društvenim mrežama”, napisali su između ostalog u statusu, a evo i o čemu se tačno radi:

‼️ Jedna blamaža nije dovoljna, idemo po još ‼️

Nakon što je kandidatkinja iz SDA Adela Kajanija na Facebooku podijelila status kolegice iz SDP-a Emine Bulbul i predstavila ga kao svoj, kandidati SDA stranke nastavljaju sa blamažama na društvenim mrežama. Pitamo se, da li to pripisati njihovom neiskustvu, neznanju ili svjesnom obmanjivanju građana kako bi „ukrali“ koji glas na izborima?
Tako sada SDA kandidatkinja za Općinsko vijeće Stari Grad Merima Arnautović na svom FB profilu optužuje Općinu Stari Grad da je dodijelila parking ulici Jelića ambasadama umjesto građanima. Da li Merima ima dokaz da je Općina izdala rješenje za parking, pa da ovako nešto tvrdi?
Naravno da nema. Njoj to i ne treba. Njoj je samo trebala prilika da optuži općinsku administraciju predvođenu općinskim načelnikom i predsjednikom NBL-a Ibrahimom Hadžibajrićem za zapostavljanje građana i nanošenje nepravde. A, istina nju i njene stranačke kolege nikada nije ni zanimala. Poručujemo ovoj djevojci da se obrati svom stranačkom kolegi, ministru Adiju Kalemu za sve nejasnoće oko parkinga u ulici Jelićeva.
A, ako nema vremena ni za to, nek pročita ovaj dopis i posebno obrati pažnju na memorandum na kojem je napisan.