BOJOVNIK Početak jednog kraja

 

U Sarajevu  u Kraljice Jelene 88  odzvanjao je smijeh.

Asim Kamber se, braneći se od države i ponižavajućeg pritvora, pozivao na unuke i suprugu.

I naslovi tekstova su to istakli.

Scenografija iz niskobudžetnih melodrama.

To je on.

Sudija i tužilac se tek sada upoznaju sa svim mentalnim i moralnim potencijalima Bojovnika.

U Krajini to znaju.

Najprecizniju mjeru svoje beznačajnosti Kamber uvijek pokazuje kada je u bijednom i podređenom položaju.

Potpuno lišen empatije  u njemu  se  budi prostačka željada sačuva isključivo sebe i nikoga više.

Primjera je mnogo.

Kada dobije batine od mladića jer godinama preko svojih „mensurića“ sprečava investiciju njegovog oca.

Kada  sa pancirom na prsima  ( februar 2014) bježi  od demonstranata i ostavi  na cjedilu bratovu porodicu koja je u tom trenutku  napadnuta upravo zbog njega.

Kada bježi neznano kud u junu 2014. nakon hapšenja Đevada Muslimovića i ostalih iz predmeta „Šume“ u kome glavni lik kaže „nosim pare Asimu u stranku“.

Kada u maju 2018. bježi  iz grada ostavljajući sina i suprugu na cjedilu  prilikom pretresa  njegovog stana od strane policije zbog objave transkripata SIPA-e iz sudskog krivičnog postupka protiv  Muslimovića i ostalih.

Zamislite  »dostojanstvo«    čovjeka  koji ostavi  suprugu i sina  da ih policija privodi zbog njega, a on  bježi kao  sinja  kukavica, ispostaviće se u usoračke šumarke   i poslije  se  »filozofski« pravda kao  što  se licemjerno  pravdao i za sve svoje bjegove  odranije. Ovu epsku  bježaniju u burlesci na društvenim mrežama  najbolje je opisao njegov bivši vozač Amir Zukić  naglasivši da  “samo  ja znam o kakvoj se kukavici radi”

Prije godinu i po na istim stranicama napisao sam kako se Kamber“ strahovito  plaši  prijave  MUP USK   iz  decembra 2018.godine   Tužilaštvu BiH  za izbornu krađu i  druge nezakonite radnje vezane  za izbore  2018.godine  za šta ga sumnjiče svjedoci  uz brojne dokaze“.

Kamber  je svoj strah kao i danas skrivao u kupusarskim kolumnama blateći sve okolo.

Branio  se od nečega što  »ne postoji«.

Podsjećam sve nas, Bojovnik će tada napisati kako  »tobože  postoje prijave, dokazi, svjedočenja«, pa će  panično  složiti  rečenicu  o sebi  »takav je slučaj  i sa mnom vezano za predmet tobožnjih izbornih krađa…koji opet  tobože  vodi  državno tužilaštvo«.

Godinu i po kasnije politička zamlata i „bjegunac“  Asim Kamber drhti  pred  sudijom Suda BiH i državnim tužiocem.