Nastavak svađe Plenkovića i predsjednika Hrvatske: “Milanović je nasilnik koji ništa ne radi”

 

Premijer Andrej Plenković je, prema pisanju hrvatskih medija, pola jučerašnje konferencije posvetio predsjedniku Zoranu Milanoviću, za kog je rekao da je “nasilnik koji ništa ne radi”.

Osvrnuvši se na Milanovićeve posljednje verbalne napade na ministarku kulture, Plenković je rekao da je to što javnost u Hrvatskoj sluša posljednjih sedmica “nekontrolisani izliv uvreda na različite adrese”.

“Ovo blato u koje me Milanović želi uvući je nevjerovatno”, rekao je Plenković i dodao da, ako predsjednik nastavi da vrijeđa ministre, onda smo “mi kao politički akteri i mediji u ozbiljnom problemu”.

“Kao u nekom razredu u školi, dođe neki bully (nasilnik), kako bi rekla dneca i ”koksa ih” – to tako ne ide””, rekao je Plenković.

Istakao je da je svjestan da ta polemika šteti i njemu, tim prije što su ga njegovi savjetnici za medije upozorili da je to neki “Kardašijan trend”, kazao je Plenković, a prenosi Tanjug.

Najavio je da će “podvući crtu”, a na pitanje na koji način će to uraditi, Plenković je rekao da će zaštititi ministarku, kolege pa i neke prozvane medije.

Upitan šta misli da preduzme s obzirom na to da kaže da polemika sa Milanovićem šteti i njemu, Plenković kaže da će mu se suprotstaviti makar i na štetu sopstvenog rejtinga, ali na korist društva.

Narkoman ili običan “šmrkavac”?

Dodao je da je on predsjedniku prije osam mjeseci čestitao na izboru, a da Milanović njemu nije čestitao kada je 2016. izabran za premijera.

Na pitanje da li zaista smatra da Milanović “šmrče kokain” budući da ga je nazvao “šmrkavcem u 54.”, Plenković je rekao da je to rekao u Čakovcu, kao odgovor na to što je predsjednik za njega rekao da je “50-godišnji narikač”.

“Odgovorio sam da bi se za njega moglo reći da je šmrkavac, balavac… a da je Milanović nakon dva dana duboke kontemplacije zaključio da imam aluzije da je on narkoman. Ne, ja to nisam mislio”, pojasnio je premijer.

Dodao je i da su mu svi saradnici sugerisali da ignoriše Milanovića i da se pravi nevješt.

“I šta ćemo onda? Onda ćemo tražiti svijećom nekoga ko će reći da imamo nasilnika, u suštini zlostavljača, “bully”-a iz razreda koji glumi da ima najduži jezik, a ne radi ništa. On je svojim ponašanjem skroz minirao borbu protiv korone”, kazao je premijer.

(Telegraf.rs)