UKAZANJE “VOJNIKA ROŠKETA” Kad on nešto kaže, to je manje od ništa, ali ne tvrdim

Piše: Midhat Dedić

Na kućnom portalu koji je jedno vrijeme “krao” struju od općinskog preduzeća  objavio je svoj misaoni ekstrakt  bivši premijer USK Husein Rošić (SDA).

Motiv njegovog demantija jeste pokušaj diskreditiranja Nijaza Kadirića, zajedničkog kandidata pet odnosno šest političkih stranaka za budućeg načelnika Općine Sanski Most.

Kadirićeva kampanja odvija se izvanredno i to stvara dodatnu infektivnu atmosferu u SDA.

Slika može sadržavati: 1 osoba, tekst i uvećano

Alarmi su upaljeni, jer treba spašavati aktuelnog načelnika Hasanbegovića koji je , ozbiljno se sumnja , mandat zaradio opasnom krađom glasova.

Taj “uspavani” načelnik   najveći  lični uspjeh  u svom mandatu postigao  je kada mu je stranački kolega  Almin Handanagić bez konkursa zaposlio suprugu u Zavod zdravstvenog osiguranja.

Rošić mu dođe kao štaka kojim bi podbočio svoj poljuljani politički ugled. Eto, dokle može dobaciti Kamber, samo do smijenjenog “ličnog” premijera, koga je već skoro potpuno, kao i Bojovnika prekrila medijska mahovina.

S tim da Bojovniku medijsku pažnju priskrbljuje još samo državni tužilac.

Međutim, koliko je korona gadna bolest,  toliko  je isto bezveze  da te brani politički malokalibar smijenjenog premijera.

Mi, novinari najbolje ga pamtimo kao stranačkog aparatčika koji se nedostojno bukvalno otimao za fotelju predsjedavajućeg Skupštine  sa  Admirom Hadžipašićem, a bilo je i promjena  brava na vratima kancelarije.

Pamtimo ga na kongresu SDA kada, tako govore i svjedoče čak i članovi njegove stranke, da je učestvovao  u prekrajanju  volje članova Kongresa  za izbor u najviše organe stranke. Zanimljivo, za istim  stolom sjedili su srednjoškolac Fazir Vukalić, politički sekretar SDA Sanski Most , osumnjičeni u istrazi Tužilaštva BiH za izbornu krađu  2018.godine zajedno sa svojim šefom Asimom Kamberom i aktuelni predsjednik SDA Sanski Most  Mensur Seferović, „vlasnik“ brojnih funkcija u nevladinom i vladinom sektoru, po sopstvenom priznanju.

Pamtimo ga  prerušenog u Savjetnika Premijera koji vreba trenutak kada će u punom mobilizacijskom pogonu pregaziti  Izudina Saračevića,dotadašnjeg  premijera SDA. Što se i dogodilo.

 

To divno stvorenje, mislim na ekspremijera, brutalno je napao kolegicu sa RTV USK Melitu Mujadžić jer mu je postavila pitanja koja su ga iznervirala i još je prijavio RAK-u. A RAK ga je odbio „snogu“.  Putin nije prijavio njemačkog novinara koji ga je 11 puta prekinuo dok je govorio. Ali, nije Putin Husein Rošić i nije Rusija Krajina.

 

Taj isti ,hvala Bogu, bivši premijer, rušio  je sa suradnicima iz DF-a  tadašnjeg direktora RTV USK zbog  dokumentarnog serijala o ratnom zločincu Fikretu Abdiću, baš stoga jer je njegov premijerski mandat bio u rukama stranke koju vodi  lažni krajiški Babo i DF-a tašna-mašna stranke  koju su Farko i Ekrem sveli na stranku dva, a potom na stranku jednog lica.

  

Bivšeg premijera pamtimo i po aferi sa Poljakinjom Paulinom  koja je boravila na „njegovom“ Kantonu  o trošku Vlade, a  onda se ispostavilo da hotelske račune treba da plati, ni kriva ni dužna, zakonita supruga Huseina Rošića.

Pamtimo ga i po tome što se u pazama rada u izvršnoj vlasti uspio dokopati doktorata sa  mentorom koga je morao tražiti u Srbiji.

Pamtimo ga i po uklanjanju ministara zdravstva ,čak pet, kako bi stvari u ovom resoru  “išle po loju”.

Npr. kolektivni ugovori i Esencijalna Lista. Ministar Šabulić je morao otići  jer se zalagao , između ostalog, i za  zakonitu Esencijalnu listu, a  kalvariju je prošao i  ministar Hazim Kapić zbog istih razloga ali  i kredita Kantonalne bolnice.  Husein Rošič i kompanija herojski su se izborili  da dok su oni živi li mrtvi Esencijalna Lista NIKADA MAJCI NE PROĐE na Njihovom Kantonu. Što to nije po Zakonu, tim gore po Zakon.

A da ne pričamo o tome koliki trud je Husein Rošić koga smo zvali Rumenko , uložio koristeći budžetske resurse Kantona da zadovolji  strašnu sujetu Asima Kambera i  uništi svaku šansu da za komesara policije bude imenovan Mujo Koričić.

 

Nakon što je Rošić smijenjen, Kanton je odahnuo i sve do pojave Covid-16 ljudi su normalno disali  bez maske.

I kada  su ga svi skoro zaboravili, jer nije ni bio ništa posebno, osim što je posesivno  vezan za razne političke funkcije, metaforički, kao dijete  za sisu, mali Ivica  se, koji čudom,  onoga dana kada je uhapšen Asim Kamber od strane SIPA-e u Sarajevu, našao sa Bojovnikom u društvu  i to na „ulaznim vratima“ Federalnog MUP-a.

Teško je povjerovati da su sa šrafcigerima i francuskim ključevima pošli v.d. direktoru FUP-a Kormanu  da mu poprave slavinu u policijskom toaletu.

Šta bi politički eutanazirani dvojac mogao i zašto, tražiti od direktora FUP-a, šta vi mislite?

Najprije će biti to, da nekoga prijave koga ne vole.

Stoga, kada vidite da rumeni  parlamentarac Husein Rošić  želi nešto reći, sjetite se ovih mojih riječi, a zaključak donesite  sami.

I on i Asim Kamber isforsiranim izjavama  za kućne medije, kojekakvim demantijima  i blogorejama , u stvari, traže  ohrabrenja za  medijsku izolaciju koja će, kako stvari stoje biti ubuduće njihovo legitimno stanje.

Husin Rošić , takav kakav jeste, u demantiju je predstavljao samo sebe kao takvog.

To je možda manje od ništa, ali ne tvrdim.