SATIRA: BH PRAVOSUĐE ODLUČILO AMERIČKE IZBORE Tramp imao namjeru da u izborima angažira Kambera, ali Sud BiH mu oduzeo oba pasoša!?

Ovo je satira.

Donald Tramp  izgubio je  američke  izbore za predsjednika SAD-a  zbog sudbinskog peha koji su proizveli bh policija i  pravosuđe.

Tramp , na svoju žalost, nije  imao  mogućnost da  za izborne prevare angažira Asima  Kambera iz Pobriježja, Sanski Most, dobro izverziranog u  izbornim krađama u BiH, za šta  ga sumnjiči Tužilaštvo BiH.

Dobar glas čuje se do Amerike,a “kauboji” uvijek biraju najbolje, no stvarnost  nije imala milosti kako  prema  slovenskom zetu   tako ni prema hrvatskom bojovniku.

Sud BiH  je , kao što je poznato, ukinuo  građanska prava federalnom zastupniku SDA Kamberu, a ključno je oduzimanje oba pasoša , bh i hrvatskog, pa je   time spriječena i tehnička mogućnost njegovog  angažiranja u  manipulativnim procesima kod glasanja američkih građana u korist Trumpa.

Kamber  se, kako nezvanično saznajemo,  pripremao  za “let preko bare”, a preko Mileta Dodika obezbijedio je kopiju ključa  od Bijele kuće  koju  je  Aleksandar Vučić nedavno dobio od Trumpa. Po drugoj  verziji, Tramp je lično  nazvao  Vučića i zamolio  ga da kopiju ključa  preko svojih dobro raspoređenih  suradnika  i obavještajaca u BiH lično dostavio “bh ekspertu.”

Tako bi se on vrlo jednostavno, takoreći, preko noći, mogao ušuljati  od Ovalnog ureda i sa Donaldom napraviti pobjednički plan.

Ne treba sumnjati, da bi Kamber, da je dobio priliku, “osvjetlao obraz” i zasigurno promijenio tok američke i svjetske povijesti.

Jadni Donald morao  se  osloniti  na zeta Jareda Kushnera i djevojku  sina Donalda Juniora Kimberly Guilfoyle, koji očigledno, nisu odgovorili zadatku,čime je njegov poraz bio nezbježan.

Suma summarum- Donald  je izgubio, Amerika i Svijet dobili,  a Laki ostao  “kod kuće”.

Napomena: svaka  sličnost  sa stvarnim likovima je smiješna i slučajna.