KAD DOĐE 15.NOVEMBAR Neka budale daju glas SDA i Asimu Kamberu koji je lomio kičmu demokratije čak i u izbornom procesu kako bi ostao na vlasti !

Ima  li išta jadnije na sićušnom djeluću dunjaluka, u Sanskom Mostu,  da  stranku okuženu korupcijom, mafijaškim poslovima,nepotizmom i označenu  kao temeljnu u krađi glasova, u posljednjim danima promovira, reklamira i poziva građane  da za nju glasaju, politička  lešina u  obliku  Asima Kambera.

Mene  je sramota što mi je ovaj omraženi čovjek  sugrađanin, i to je  sudba kleta,  tog se ružnog ordena po geografskoj liniji ne mogu odreći, ali ne mogu glumiti finoću,profesionalnost i nepristrasnost kada je i pitanju moj grad i moji sugrađani.

Policija, sudovi i bijeg od pravde  su njegova dalja sudbina, a u političkom smislu , kao što rekoh, on je  leš koji pliva u formalinu, iako se formalno pravno  vodi  kao profesionalizirani federalni zastupnik još dvije godine, ako ga prije isteka mandata ne sasiječe “mač pravde”.

Zamislite koja je bijeda SDA Sanski Most kada na ulici slavi puštanje Asima Kambera iz tužilačkog pritvora,osumnjičenog  za izbornu krađu 2018.godine.

Tako su neki dan dočekali Fikreta Abdića , njegovi febrilni  poluludi zavjerenici, nakon što je pušten iz pritvora a sumnjiči se za kriminal velikih razmjera.

Zamislite koliko je nisko pala  ova stranka da  takvog lika  “gura” da  im po selima  potpuno nebuloznom pričom o  patriotizmu, nacionalnim vrijednostima itd. “ukrade” još neki glas potpuno  raspolućenih ljudi.

Da  potpuno suludo u verbalnu mješalicu nadrobi svega -i Dodika, i Srebrenice i mrskog Cazina i neprijatelja svih boja  i da  ojađenim starcima  po planinskim selima kojima je SDA svojom pameću otjerala  djecu od kuće  viče kako su  oni SDA, kako su oduvijek bili SDA  i kako “moraju” ostati SDA…

Istina je samo jedna.

SDA i njeni  farisi, mensuri, midžani, vukalići i ostala lažna patriotska  boranija “ojačana”   opskurnim osumničiteljem za izbornu krađu Asimom Kamberom nema nikakve ideologije, programa i platforme  osim  GOLE BITKE  ZA  POZICIJE koje drže od 1996.godine.

Da bi Asim Kamber bio TO ŠTO JESTE  morao je pasti slavni general  i prvi općinski načelnik rahmetli Mehmed Alagić.

Tako je počela “slava” Tuđmanovog Bojovnika i političko mafijašenje  strankom koja je i u bh okvirima postala  otirač i primjer beskrupuloznog licemjerja u borbi  za vlast.

Zamislite  koliko nisko je pala SDA Sanski Most kada na Lokalnim izborima 2020.  na skupovima   daje šansu da govori Asim Kamber, čovjek  koji je , po mišljenju Tužilaštva BiH pa i Suda BiH, koji mu je  oduzeo pasoše i ličnu kartu, tako izopačio demokratiju  da joj  je pretpostavio  svoje  bolesne političke planove o krađi glasova kao modusu operandiju da se ostane na vlasti.

Izbori  su kičma demokratije,a  Asim Kamber je, sudeći  po istrazi Tužilaštva toj demokratiji  (s)lomio kičmu!

Asim  Kamber čuva  (još malo) svoju poziciju , kao i Faris Hasanbegović koji sve pod milim Bogom što  pominje kao rezultat treba da zahvali Stranci i Kamberu.

Čak i izbor za stranačkog kandidata za načelnika prije četiri godine, a kada  je tako prošao  “kroz iglene ušice”  onda  se za njega moralo krasti na izborima 2016. kako bi postao načelnik.

Zato, ko god je budala, neka vjeruje  Asimu Kamberu, Farisu Hasanbegoviću i vječitim budžetlijama kojima je SDA “i otac i mati”.

Njima je bitno da  kao i proteklih  25 godina drže i jare i pare, odnosno vrše raspodjelu budžetskih para i žive  kao bubrezi u loju.

Ko je baš budala neka rasipa svoj glas  na  one  koji  će zahvaljujući  “šupljoj” možda i  nakon 15.novembra da  drže  budžetskekajase i smiju vam se iza leđa.

Inače, nikada nije bilo lakše izabrati za  koga glasati.
Zato izađite  svi, nemojte dozvoliti  da šaka glasača odluči ko će  upravljati Sanskim Mostom u naredne četiri godine.
Podsjećam  vas, 2016.godine od 34.000 birača  Sanskog Mosta glasalo je svega 10.720. Od toliko glasača SDA je osvojila (ukrala) 4790  glasova i dobila 14 mandata u Općinskom vijeću. To znači da je svega  14 posto  glasača Sanskog Mosta dalo  vlast Asimu Kamberu, Farisu Hasanbegoviću  & comp, s tim što se  još uvijek istražuje koliko je od tih 4790 ukradenih glasova.
Zato  je luksuz ne izaći na izbore i ne dati glas svima,  čak  i “crnom Ciganinu”, samo ne Asimu Kamberu i njegovoj poltronskoj mašineriji.
Oni  vas lažu kako su država i kako “nema Bosne bez SDA”,a  istina je potpuno suprotna.
Država se bori protiv njih i hapsi ih i spašava  Bosnu. I Hercegovinu. Država  hapsi kambere jer su bezakonje pretvorili u pravilo kojim su (krađom glasova) osvajali vlast.
SDA je vremenom postala otrcana kao  stari  džemper prepun moljaca koga na sebe ne bi obukao ni  ovčar  koji  u planinskim katunima  čuva  ovce.
Dana 15.novembra 2020. godine budite uspravni, dostojanstveni i ne rasipajte uludo svoj glas.