LOBISTI ZA POVJERENIŠTVO U SDA CAZIN Nijaz Hušić sam sebe predložio za predsjednika Povjereništva, pismo kod Bakira !?

Kaos u SDA Cazin nakon podnošenja ostavke predsjednika Mirsada  Alićajića  uzima  velike razmjere u iščekivanju uvođenja povjereništva u ovaj lokalni ogranak SDA.

Da preduprede raspad stranke u Cazinu  10 izabranih predstavnika SDA Cazin na tri nivoa u FBiH predložili  su Bakiru Izetbegoviću  da za povjerenika izabere Nijaza Hušića, kantonalnog zastupnika u Skupštini USK. Sa svojim imenovanjem  se složio  i skromni  Hušić i potpisao na pismu  upućenu Bakiru Izetbegoviću, Halidu Genjcu i Denisu Zvizdiću.

Hušića stranačke kolege hvale i predstavljaju kao jedinu pravu aternativu  za povjerenika u SDA Cazin koja skoro 15 godina redovito gubi izbore  za vijeće i gradonačelnika od A-sda Cazin.

-Imenovani je aktuelni zastupnik u Skupštini USK i kao osoba koja je preuzela povjereništvo i 2007. godine u veoma kompleksnoj situaciji te uspio vratiti povjerenje članstva u SDA Cazin u jednoj vrlo teškoj situaciji, smatramo da je on najbolje rješenje, koji će znati odgovoriti izazovima- pišu u polupismenom pismu predsjedniku  Izetebegoviću 10 “esdeaovaca” iz Cazina.

 

Najveći uspjeh Nijaza Hušića kao predsjednika SDA Cazin i predsjednika KO SDA USK  bio je ekspresni završetak studija na Pedagoškom fakultetu u Bihaću. Sve dok nije postao predsjednik Hušić  je kao dugodišnji  student kaskao za generacijom koja se poženila i dobila djecu. Sa funkcijom predsjednika stranke Hušića  je  “krenulo” i na faksu pa je u jednom danu znao položiti i po dva-tri ispita. To je pravi kadar  SDA  za  povjerenika.