KONKURS SA UNAPRIJED POZNATIM LIKOM Hasanbegović, načelnik za rad, red i rod ?

Da  li je tačno da će na raspisani konkurs za radno mjesto u Centru za socijalni rad u Sanskom Mostu biti primljena Elmira Ramić-Hasanbegović,  supruga  sanskog načelnika Farisa Hasanbegovića?

O ovom zapošljavanju piše FB stranica sanainfo,a  građani u velikom broju komentarišu, u ogromnoj mjeri negativno.

Prvih 100 dana, načelnik zapošljava svoju suprugu u Centar za socijalni rad. Prema pouzdanim informacijama koje smo dobili od osoba koje žele da ostanu anonimne, nedavno objavljeni konkurs za radno mjesto u Centru za socijalni rad Sanski Most, namijenjeno je supruzi načelnika Hasanbegovića. Danas smo dobili potvrdu da je supruga Farisa Hasanbegovića već aplicirala za navedeno radno mjesto. Konkurs je objavljen brzo u vrijeme novogodišnjih praznika samo sa jednim ciljem da se niko drugi ko zadovoljava uvjete ne javi. Ostavljamo mogućnost da i neko drugi bude izabran, međutim, male su šanse.
Ovako piše pomenuta FB stranica, objavljuje pored  svježe fotografije načelnika i  faksimil raspisanog konkursa  za radno mjesto stručni saradnik za lične invalidine i stalnu novčanu pomoć.
Po datumu objave konkursa koji je,  moglo  bi se povjerovati,  izabrao sanski  načelnik  Hasanbegović, a provela vječita  stranačka direktorica Centra,  28. decembar u dnevnim novinama “Oslobođenje” ( ko to još čita?), to je  vrijeme prednovogodišnjeg košmara kada ljudi kupuju sudžuk, suho meso i ostale  stvarčice, kada vlada i saobraćajni kaos  a misli  su miljama daleko  od kojekakvih konkursnih  procedura.
No, načelnik je debeo i njega hrana u jednom trenutku ne zanima.
On je pjesničkom dušom i velikim tromim tijelom opredijeljen da supruzi  obezbijedi bolje radno mjesto, nego  što je ono  na kome radi.
Naravno  na  budžetu, ako je neko uopće i sumnjao.
To  je naša  pretpostavka zasnovana na   raspoloživim činjenicama.
Naime, supruga svakim radnim danom  “vozari”, jer je  zaposlena u Poslovnici Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) Unsko-sanskog kantona (USK)  u Ključu, a to nije adekvatan položaj i ugled supruge jednog načelnika općine.
I to SDA.
Očekivani  nivo izlučivanja drskosti i cinizma,ako se ispostavi da  je konkurs  ciljano raspisan za suprugu načelnika Hasanbegovića,, nije novost  u ponašanju Hasanbegovića koji njeguje praksu nepotizma i zapošljavanja preko stranačkih veza.
Podsjećamo, 16.juna 2018. na istom mjestu objavili  smo tekst  sa naslovom:

EKSKLUZIVNO: Nazovi ZZO USK za zapošljavanje- koga je sve zaposlio direktor Handanagić

 

Među nekolicinom nabrojanih stranačkih kadrova  koje je bez konkursa  primio tadašnji direktor ZZO USK  Almin Handanagić, bila je  i  supruga načelnika  Farisa Hasanbegovića.
Samo bi budala pomislila da je to puka slučajnost, kao što slučajnost nije i  konkurs  u Centru za socijalni rad u Sanskom Mostu.
Na juče održanoj konstitutivnoj sjednici Općinskog vijeća Sanski Most  Faris  Hasanbegović je ako  je  tačno prenesena njegova izjava “iskazao spremnost da sa novoformiranim zakonodavnim organom općine, kao što je to bio slučaj i do sada, zajednički radi na donošenju odluka koje će biti od interesa za sve građane općine Sanski Most”.
Nova parlamentarna  većina stvorena je  upravo i zato da spriječi bolesnu nepotističku praksu koju dvije i po decenije nesmiljeno i brutalno provodi SDA.
Ako je Centar za socijalni rad Sanski Most buduće, novo radno mjesto supruge načelnika Farisa Hasanbegovića, biće to šamar arogancije ne samo javnosti  i građanima  naviknutim na ovu patologiju nego  i žestoki aperkat  parlamentarnoj većini.
Hvaleći sebe i svoj načelnički angažman Faris Hasanbegović je znao reći kako je za rad i  red.
Ako je suditi po  aferi koja se razvija, iako još ništa nije definitivno, moglo bi se reći  da je  Hasanbegović osim za rad i red,  još  snažnije opredijeljen za rod.
 Mada žena, ruku na srce , i  nije neki rod.