Nastavlja se osipanje SDA: Velija Katica istupio iz stranke

 

Velija Katica i Dženan Muminović istupili su iz Stranke demokratske akcije (SDA) odnosno Demokratske fronte (DF) i osnovali klub samostalnih zastupnika u Vijeću Općine Centar, piše “Avaz”.

Katica, inače nosilac liste SDA na skoro održanim Lokalnim izborima, osvojio je najveći broj glasova ove stranke ali je istupio zbog nagomilanog nezadovoljstva i loših izbornih rezultata ove stranke.

Isto je učinio i Dženan Muminović, koji je istupio iz Kluba DF-a. Najavili su da će ubuduće djelovati kao  Klub samostalnih vijećnika u kojem će šef Kluba će biti Muminović a zamjenik će biti Katica.

“Avaz” je u posjedu faksimila odluke o formiranju Kluba samostalnih vijećnika u kojem se navodi da oni traže da im se “osiguraju sva prava regulisana u skladu sa pozitivnim zakonskim i podzakonskim aktima o finansiranju političkih partija i klubova vijećnika”.

Podsjećamo da je lider SDA Bakir Izetbegović svojevremeno kazao, kada je za načelnika Općine Centar izabran SDA-ov kadar Nedžad Ajnadžić, kako je ta općina važnija od deset drugih.

Prema svemu sudeći, ovim činom istupanja iz Kluba SDA jasno je da se Bakirova SDA raspada i u Općini Centar.