Centar za socijalni rad, blud, intimne žurke i namještene konkurse

 

 

“Centar za socijalni rad je leglo seksa. Tamo se razvode brakovi.Uzimaju  žene  za ljubavnice. A onda ostave na cjedilu. A ljubavnici hodaju u uniformi uzdignute glave i tako utvrđuju svoj lažni brak i ljubavni život. Šefica to štiti …”, dio je poruke koja je  stigla preko Messengera.

Kao da nismo to odavno znali i javno šutjeli o tome.

O Centru se govori posljednjih dana zbog jednoj namještenog konkursa.

 

BLUD I NJEGOVA ŠTETNOST | Islamski Edukativni BLOG

A Centar je odavno, deceniju i duže leglo nemorala odnosno prefinjenog bluda sofisticirano presvučenog  u kutu državne ustanove.

Moderna bošnjačka sodoma i gomora.

Dugo godina, i sada, mjesto intimnih “žurki” konkubina i  jablanova povezanih sa Strankom, pri čemu  jedan namješteni konkurs ne izaziva veliku dramu.

Osim toga, Centar je predestinirana lokacija za stranačke kadrove i njihovu rodbinu.

Grad decenijama priča o izopačenostima u Centru koje nas svako malo  podsjete  na nastranost koja se provodi u “službenim” uslovima.

Davno još, ima tome i više od decenije,  bivši hodža i socijalni radnik , čini mi se iz srednje Bosne, ovako je govorio o sodomokratiji u zgradi sa fasadnom ciglom:

-Mi smo svi na ivici nervnog sloma. Dolaze nam stranke, a oni se zaključaju u njenu kancelariju, čuje se hihot, smijeh, dahtanje…Ne izlaze iz kancelarije  do  kraja radnog vremena.  Ne jednom, razmišljali smo da zajedno provalimo vrata  i prekinemo to užasno stanje u ustanovi.

Afera se potom kao  ljetnji požar prelila van Centra, postala dio kafanske potkulture, grad se ibretio, pukli su brakovi  kao januarske ledenice … Čaršijom  su kružile sms poruke strastvenih brakomolaca , inače zaposlenika Centra,a  njihov lascivni sadržaj imao je sve karakteristike dobrog hardkor porno uratka. Uprkos svemu, akteri su “ponosno” defilovali gradom, kasnije, uz pomoć Stranke, postali  advokati, ministri, savjetnici, ambasadori…

Tako se Centar pretvorio  u contradictio in adjecto-  umjesto da spašava, proizvodio je razvode brakova , vremenom stvorio konfuznu sliku svoje društvene uloge i unio dodatni nemir u socijalne drame ovdašnjih ljudi.

Posljednja velika lascivna afera koja se silinom bračnih drama prelila izvan toplih državnih soba  Centra u javnost jeste ona o  uniformiranom licu i službenici Centra, o čemu govori i poruka spočetka teksta. Slučaj je klinički prikaz socijalnog i moralnog pada- službenica koja radi na spašavanju tuđih, razorila je sopstveni brak. Njen  uniformirani seksualni partner nije, a na koji ludi način ga je  supruga “razumjela”  ostaje  u mračnoj logici ljudske  psihe.

O ovoj ustanovi deceniju i duže  imamo iskrivljenu sliku i prizore  protivrječnih vjerovanja čemu Centar zapravo  i uopće služi. Centar je postao, sudeći po ovih nekoliko opisanih slučajeva koji imaju svoje identitete, središte opće moralne depresije, instrument razaranja dobrih običaja i vrijednosti,  crni gavran i glasnik loših vijesti, mjesto koje “vrišti” za vanrednim mjerama.

Ustanova za uvođenje stečaja .

Ili barem za temeljito pretresanje svih aspekata njegovog egzistiranja.

Ne ovlašno i  letimično , nego  revizorsko  čitanje izvještaja sa zaključcima i preporukama drugim institucijama.

Smjenama i čišćenjem “Augijevih štala”

Namješteni konkurs  u njemu samo je povod  za “otvaranje kaverni”  u   razvratnom društvu koje živi u izobilju i socijalnoj nirvani  sigurne državne plate.

Mada i konkursu za  suprugu uglednog člana društva nepotističkih vrijednosti  sa  “pečatom” Stranke  treba “gledati u zube”.

Jer to  je blud  poremećenih vrijednosti zbog koga se ovaj gradić pretvorio u betonsku ljušturu bez ljudi.

 

P.S. Svaka sličnost sa stvarnom ustanovom i ljudima je plod slučajnosti, osim za ego onih koji su se prepoznali