SATIRA SDA Sanski Most prikuplja pomoć za suđenje Asimu Kamberu pod motom “Pomozimo čovjeku koji cijeli život uništava tuđe živote ,da sačuva svoj”.

Piše: Midhat Dedić

 

Svijet  je   do  besmisla ugrožen od pošasti pandemije korona virusa, ekonomije propadaju, vlada  kaos i konfuzija ali SDA Sanski Most na braniku civilizacijskih  vrijednosti konfučijanski mirno   u najgorim trenucima svoje najuglednije članove, idole i kumire, ne ostavlja  na cjedilu.

 

Kamber: U šetnji Sarajevom

Obzirom da  država  Bosna i Hercegovina zbog izborne krađe, sram je bilo,   istražuje  uglednog bivšeg  predsjednika SDA Sanski Most i federalnog zastupnika Asima Kambera iz Pobriježja kod Sanskog Mosta, te da je vrlo moguća ozbiljna  optužnica protiv  velikog sina svog naroda, Franjinog bojovnika, Mehmedovg  logističara,  brata, muža i oca,  ova je  Stranka , glasno se priča  po  gradu,  u velikoj  humanitarnoj akciji ili operaciji  prikupljanja sredstava  za  svog  stranačkog mučenika.

Ne zaboravimo kao  tekst  naše himne, Asim Kamber je  na budžetima ove iste države   bez  prestanka od 1996.godine, pri čemu mu samo Halid Genjac puše  za vratom.

Asim Kamber je  najveća  dika ove Stranke, miljenik širokih masa, heroj, uzor, superstar, velikan, mezimac rahmetli Alije, rahmetli Sulje i živog Bakira, neko  ko je pervezno, čudovišno, šokantno i nadrealno obilježio  SDA  u ovom gradu i red je da mu se Stranka zahvali  na ovom svijetu, jer njega drugi svijet i ne zanima.

Bojovnik- Uzor, idol, politički genije  i vlasnik klikabilnog bloga, posebno omiljen u širokim masama

 

Humanitarna akcija za  plaćanje enormnih advokatskih, sudskih, administrativnih i svih drugih troškova  koji će nastati u procesu protiv Asima Kambera  odvija se pod motom  “Pomozimo čovjeku koji cijeli život uništava tuđe živote  da sačuva svoj”.

Prema nezvaničnim informacijama Asim  Kamber  je  zamolio za pomoć  stranačkih drugova  u plaćanju jezivih advokatskih  dnevnica sa obrazloženjem kako  ne bi bilo ljudski da  on koji  25 godina krvari za Stranku    načinje  ona dva miliona maraka koja  je  uštedio od  svojih skromnih funkcionerskih primanja   za penzionerske  dane  koji već kucaju na njegova  vrata. Kamber je poznat  po izjavi  “šta ti je danas milion”, pa u tom svjetlu i mraku  treba  uzeti zdravo za gotovo njegovu tezu kako su takođe  dva miliona malo više od ništa.

Podrazumijeva se  da  bi akcija prikupljanja pomoći  Asimu Kamberu  trajala sve do okončanja sudskog postupka,a  to znači prvo i drugostepenog, vanrednog pravnog lijeka, Ustavnog suda  te Strazbura, drugim riječima narednih 15 godina. Jebenih deceniju i po.  On drugačiju pomoć ne bi ni htio. To je opet kraće  od vremena koliko  je  vladao  . Ali, vrijedi se žrtvovati  za  jedan takav kalibar kakav se više niti rađa  niti pobacuje. 

Portal  Normala.ba se ovoj nezabilježenoj humanoj akciji od ameba do Genjca  priključuje  kao odani  poštovalac  zastrašujućeg lika i grotesknog djela  Asima Kambera i ujedno daje prijedloge  , ukoliko to maneken-predsjednik SDA  Sanski Most   SuperMensur Seferović sa saradnicima nije već razradio,  koliko   svaki član  i simpatizer  SDA  treba odvoji od svojih i usta svoje famelije i začepi  Asimova.

Načelnik općine Faris Hasanbegović-  20  posto od plate od 5000 KM i regres , jer  bez Asima i Stranke   bi bio samo  loš nastavnik engleskog i debeli suprug 

Sekretar Općinskog organa uprave- 20 posto od plate,   to je ništa za prosječnog pravnika koji je  vječiti mir na  dobro plaćenom poslu zaradio  poštapalicom “da, predsjedniče”

Predsjednik Stranke Mensur Seferović- 10 posto od plate “direktora  za distribuciju vode” i vijećnički paušal, ali tek kada meni vrati  1200 KM sudskih troškova  za pravosnažno izgubljenu presudu koju ću, izgleda, morati naplatiti sudskim putem, takav je to  karakter 

Bh ambasadori i diplomatski predstavnici   iz Sanskog Mosta Sanjin Halimović, Izmir Talić-  30 posto  od  plate u eurima, 

Državni službenici u Općinskom organu uprave , preduzećima i ustanovama – 3  posto od plate, sve preko toga  je velikodušnost i ljubav

Namještenici – 1 posto od plate, simbolično učešće 

Vijećnici SDA-  barem paušal 

Biznismeni, poduzetnici, –  koliko  mogu halaliti, jer  su i ranije  to činili, na teku  “kod Asima ” u Stranci ili privatno

Hodže – po jednu kovertu od posljednje dženaze u mjesecu, koverta ne bi smjela biti prazna

Od  učešća  u ovoj akciji oslobađaju se svi mrtvi Sanjani, uključujući  i birače koji su svojevremeno glasali za SDA i Asima,a ispostavilo se da su odavno rahmetlije, penzioneri u FBiH i RS ( osim njemačkih , švicarskih , austrijskih … ), penzioneri sa minimalnim penzijama, radnici na crno, onlajn humanitarci koji odvajaju crno ispod nokata  za dobrobit  čovječanstva, ražalovani imami, pravosnažno osuđeni sa presudama u kojima moraju vratiti ukradeno, uključujući i nepravomoćn  osuđene u predmetu “Šume”  koje je   na svom blogu “branio”  Asim Kamber, trudnice, radnici na pijaci…

Tokom trajanja  ove akcije portal Normala.ba prima sve zanimljive prijedloge i objavljuje ih.

(Satirični prilog)