KOMENTAR Faris, taština, oholost i država

Piše: Midhat Dedić

 

Stariji  Sanjani pamte trgovca Đokinu u nekadašnjoj pobriješkoj zadruzi. Debeo, crven u licu, militarnog  vojničkog  nastupa, pouzdani bakalin Titove  države.

Teško se kretao, teško  disao, a  bahatost  je iz njega  curila kao kerozin iz tankera.

Ne znam zašto, možda i znam, ali Faris  Hasanbegović neodoljivo  me podsjeća na Đokinu.

Gledam ga i slušam  kako daje izjavu o “novoj investiciji” u Industrijskoj zoni Šejkovača i shvatam  kako je život tužan.

Hasanbegović govori naglašeno samovjereno a ometaju ga  jedino  slabašna plućna kondicija  i gubitak daha.

No, i pored toga, iz njega izbija prepotencija i oholost kadrovika  kome je preko  stranke omogućeno da bude to što jeste.

I sve bi bilo dobro, mada ništa  nije dobro kad je o njemu riječ,  da načelnik , navodno svih građana u svom gabaritnom  nastupu ne pokazuje tašti i egoistični  manir  vladanja  općinom kao da je ćaćevina njega i njegove stranke.

Mikrofon pred vilicom  koristi  da  pokuša poniziti  ljude iz drugih političkih opcija, konkretno, Narod i Pravdu i Nezavisni blok. Njegov nastup je ciničan, nepristojan, istovremeno djetinjast i neodgovoran. 

Načelnik općine Sanski Most zaboravlja da nije izabran od građana da  pokazuje kako je idealni  podanik  svoje stranke i dobar  učenik učitelja koji se  o sebi  zabavio zbog izborne krađe.

SDA nije Sanski Most.

SDA  je samo politička stranka i to koruptivna.

Sanski Most nisu ni NiP, ni NB, ni SDP…

Građane apsolutno  ne interesira  Hasanbegovićevo  slabo prikriveno likovanje , neotesanost  i neuljudnost    dok  “mora napomenuti”  da su NIP  i NB   za pomenuti projekat  na Šejkovači  “obezbijedili   nula KM”.

Uostalom, NiP i NB nisu u vlasti, nego  SDA  čiji  je  federalni premijer na optuženičkoj klupi “ukrao” tri godine tuđeg mandata.

Novalić zvani Respirator  sedam godina “drži ” federalnu kasu,a ne KOnaković  i  Šepić.

Ja ne vjerujem da postoji  fotografija  ili video kako Asim  Kamber  privija  Farisa  Hasanbegovića (ili Mensura Seferoviča, svejedno) na junačke grudi kao majka novorođenče, ali da  su po partijskoj liniji  na trulom stranačkom splavu  “jedna krv i meso”, tako  bi se moglo zaključiti.

Hasanbegović pominjanjem  NiP-a i NB-a  pokazuje čudni, neimenovani strah i zebnju.

Da prati simboliku svog imena ( arapski- junak, vitez) pokazao  bi dostojanstvo, a baš to mu nedostaje.

 

(Pogledajte video)

faris video