SAM SVOJ MAZOHIST Načelnik (nam) je pisao i preživio

 

 

Piše: Midhat Dedić

 

Zalažem za pošten odnos prema načelniku, ali šta vrijedi kada on progovori i  sve uprska.

Radi zaštite mladosti ovog grada a i šire  potrebno je skloniti djecu, blokirati im pristup njegovoj  FB stranici i   You tubeu.

Što je sigurno-sigurno.

Naprosto je  nevjerovatno  da on sam sebe zlostavlja  u javnom prostoru  davanjem  izjava i tekstićima iz kojih  kulja bahatost i nipodaštavanje  drugih.

No floskule kojima nas “mlati” su u , u stvari, bumerang.

 

Kad nešto  hoće, krene sa engleskim, koji je valjda njegovo stručno i životno opredjeljenje, a meni se više meščini  da je njegovo studiranje engleskog isključivo plod boravka u Škotskoj tokom rata,  pa da ne ulaže  previše u studij.

Sudeći prema znanju koje je prenio djeci u osnovnoj školi gdje je radio kao nastavnik ( danas je profesor, što  ističe  i u načelničkom potpisu, dotle je došlo),   trebao bi mu  prevodilac u Londonu.

Načelnika u slabine kao konj kopitom udara činjenica da nema većinu u Općinskom vijeću. To je bolno i onespokojavajuće saznanje. Kada ništa tome ne može, onda će u očaju  snagu parlamentarne  većine staviti u znake navoda. Nešto kao hamajliju  protiv uroka. Nakon toga  vjeruje kako bi mu  znakovi interpunkcije trebali omogućiti da  se  osjeća bolje.To je, po meni, budalaština.

U FB ispovijesti burlesknog naslova o nekakvom kosmodromu svašta nešto je plačnim glasom, teško sustežući parotide (  to su  žlijezde  pljuvačice), otkrio o svojim neuralgičnim, bolnim tačkama.

Slučaj »Sinanović« , Komunalni fond, Centar za socijalni rad,  Nijaz Kadirić, Narod i Pravda…

Priznajem, pročitao sam sve, ali ni dan-danas se ne osjećam dobro.

Ovaj čovjek (načelnik) stvara  obmanu o svojoj vrijednosti i ulozi  u društvu na bazi  uvredljivog odnosa  prema svima koji nisu iz »njegovog stada«.

Obmanu je lako otkriti , jer je on uz to i loš glumac iz jeftinih meksičkih serija.

Grad vrlo dobro zna koliko  nekoga ispunjava posao koji obavlja, a  koliko je u svemu tome  nepodnošljive arogancije i  praznog hoda jednog  stranačkog aparatčika.

No, jedno mu priznajem- uživa u statusu koji je zaradio mučnom višegodišnjom brigom da se dopadne šefu stranke.

Što  mu u toj prezentaciji nedostaje  šarma jedne istinske političke zvijezde , nije on kriv, nego majka priroda.

Ako će mi prigovoriti  da je “moj” (naš) načelnik i da  se prema njemu trebam(o) tako ophoditi, uprkos  tome što  nas  evo već petu godinu lično uvjerava  da je “Asimov”,   uložio bih  repliku  i napomenuo kako je njegov izbor za načelnika krunski dokaz nesavršenosti demokratije.