TVRDI ROMANO Lionel Messi na Nou Campu zakazao “oproštajnu” konferenciju za medije

Argentinski nogometaš Lionel Messi zakazao je u nedjelju konferenciju za medije na kojoj će se oprostiti od voljenog kluba nakon što mu Barcelona zbog finansijskih problema nije uspjela osigurati novi ugovor.

Barcelona je zbog pravila španske La Lige na kraju morala odustati od produženja ugovora Messija, nakon čega su na službenim stranicama objavili da argentinski nogometaš napušta klub.

Brojni francuski i španski mediji su u petak objavili da je Messi već dogovorio uslove s PSG-om te da će potpisati dvogodišnji ugovor sa Francuzima, uz mogućnost da se taj ugovor produži na još jednu godinu. Navodno će nositi dres s brojem 19 jer je dobio Neymarovu desetku, a godišnja plata bi mu trebala biti 40 miliona eura.Novinar Fabrizio Romano objavio je na Twitteru da će Messi u nedjelju održati konferenciju za medije koja će mu vrlo vjerovatno biti i oproštajna u Barceloni, no s obzirom na brojne preokrete koji su se desili posljednjih dana, ne bi bilo veliko iznenađenje ako u javnosti isplivaju nove informacije o budućnosti Messija.