A SAD ADDIO // Dirljivi oproštaj Edina Džeke od Rome: Zastane mi knedla u grlu kada shvatim šta ostavljam

 

Nakon što je ozvaničen prelazak u Inter, kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko oprostio se od Rome.

Bh. napadač je šest godina proveo u Romi i tu je preživio neke od najljepših stvari u životu i karijeri. Svega toga je svjestan, pa je emotivnim saopštenjem pokušao da se zahvali svima u Rimu.

Putem Instagrama Džeko je sumirao šest godina provedenih na Olimpicu, a prisjetio se i toga da su njegova djeca rođena u Rimu.

“Zdravo, Roma. Nakon šest godina došlo je vrijeme da se oprostimo. Ovih dana osjećanja su mi pomiješana. U jednu ruku radujem se novim izazovima, ali s druge strane zastane mi knedla u grlu kada shvatim šta ostavljam.

Znam veoma dobro da jedno obično hvala ne može biti dovoljno da izrazim svu zahvalnost navijačima kluba, Romi i vječnom gradu.

Proživio sam nevjerovatne godine u glavnom gradu i to nikad neću zaboraviti. Na terenu i van njega. Izazovi u ligi, derbi Rima, noći u Ligi prvaka, golovi… Ponosan sam što sam nosio kapitensku traku i učinio ih da proslave 119 golova, ali mi je istovremeno i žao što im nisam poklonio slast osvajanja trofeja.

Šest godina sam nosio ovaj dres s ponosom, boreći se u pobjedama i porazima zajedno sa saigračima, trenerima i svima koji su dio kluba, zajedno s navijačima koji su najvažniji dio onoga što sam smatrao porodicom.

Zahvalan sam svim ljudima koji su mi pomogli i mojoj supruzi Amri na ovoj prelijepoj avanturi. Hvala ovom gradu koji je svjedočio rođenju i odrastanju troje moje djece. Uvijek ćete biti na posebnom mjestu u mom srcu. Hvala, Roma”, poručio je Džeko.

Podsjetimo, bh. napadač je već danas odigrao prvi meč u dresu Intera. Protiv kijevskog Dinama Džeko je odigrao 45 minuta i postigao prvijenac u dresu Nerazurra.