KO JE NEPRIJATELJ NAŠE DRŽAVE? // Ako Tužilaštvo USK nije procesuiralo Zehru zbog nepoštivanja Rješenja Općinskog suda u Bihaću, zašto nam je problem neprocesuiranje Milorada zbog negiranja Zakona?

 

Svakodnevno svjedočimo takmičenju vodećih političara u borbi za tron na mjestima najvećeg Srbina, najvećeg Bošnjaka ili najvećeg Hrvata. U tom takmičenju takmičari se koriste raznim sredstvima i potezima, kao i u sportu, a sudije imaju zadnju riječ o tome da li je nečiji potez u utakmici bio protiv ili u skladu sa pravilima.

Kao u sportu, sudijske odluke nisu uvijek po volji navijača određenih timova, ali one su konačne i moraju ih poštovati oba tima ili svi timovi koji se takmiče, kao i takmičari. Navijači mogu negodovati, govoriti o kupljenoj utakmici, o namještanju rezultata i slično, ali opet u konačnici sudija svira kraj meča i konačan rezultat je konačan rezultat.

Tako i u funkcioniranju države, samo što bi u ovom slučaju svi trebali da navijamo za državu podjednako, a nerijetko pravo da su najveći navijači svoje države uzimaju Bošnjaci, dok su istovremeno Srbi ili Hrvati oni koji su protivnici i sva korupcija, krađa, mito i ostalo je proizvod ova druga dva konstitutivna naroda, a Bošnjacima kao najvećim navijačima države to nikad ne bi palo na pamet. Ne bi im palo na pamet da kradu državu, da ne plaćaju porez, da kupe slučaj od sudije, tužioca, policajca, da znaju da nisu zaslužili stečenu diplomu ili su ju kupili pa sa istom dođu da rade za tu istu državu naplaćujući novac od države. Ne, Bošnjaci to nikad ne bi, samo Srbi i Hrvati bi.

Tako je Dodik Milorad jedini koji ne poštuje javno Zakone ove države i kojeg Tužilaštvo “ne ganja” zbog toga, jer eto u Tužilaštvu sjedi još jedan neprijatelj države (isto Srbin op.a.) koji njega čuva. Bošnjak Bošnjaka nikad ne bi čuvao zbog nepoštivanja Odluka Suda jer Bošnjak voli državu, Bošnjak se nikad ne bi doveo u situaciju da ne poštuje Odluku Suda!

Kada bi Bošnjaci bili iskreni navijači Bosne i Hercegovine, sve sudije, tužioci, policajci, nastavnici, služebnici Bošnjaci, bili oni istinski navijači države, niko u utakmici gdje je sud sudija, tužioc pomoćni sudija, državne službe (policije, uprava) drugi pomoćni sudija, ne bi mogao pobijediti Bošnjake.

Prvo oni najbrojniji i najodgovorniji u državi, Bošnjaci, moraju unutar sebe da odaberu one istinske navijače pa da idemo naprijed. Dokaz tome su posljednja dešavanja u Kantonu Sarajevo, gdje hapse policajca (u službi države) Hasana – Bošnjaka, zbog ubistva Dženana – Bošnjaka, Bošnjaci Muriz i Arijana (otac i sestra Dženana), najviše ljuti i traže sankcije za Dalidu kao Glavnu tužiteljicu (u službi države).

Osumnjičeni Fadil i dva Fikreta za famozne respiratore, za koje je ustanovljeno da ih je bolje nemati nego imati, kada je riječ o prvobitnoj namjeni za koju su nabavljeni – intenzivna njega.

Međutim, nisu samo u Sarajevu Bošnjaci koji baš i ne navijaju za državu kako bi trebali Bošnjaci da navijaju, odnosno kako se predstavljaju da navijaju.

Prije tačno dvije godine, Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja je stupio u štrajk, što je svakako pravo Sinadikata, sve dok sudija ne kaže da to nije po pravilima ove države. Baš u ovom slučaju, Općinski sud u Bihaću je donio Rješenje kojim se tada naložilo da se prestane sa štrajkom, dok je isti dan predsjednica Sindikata osnovnog obrazovanja rekla kako rukovodstvo sindikata neće izvršiti političku privrmenu mjeru – Rješenje suda. Predsjednici je ime Zehra i po imenu pretpostavljamo da je Bošnjak(inja).

Općinski sud Bihać – Rješenje
Obavijest povjerenicima od strane predsjednice

Dakle, u Bošnjaka još prije Dodika postoje oni koji su negirali sudove i institucije ove države.

I to nije sporno, tadašnja, ali i današnja predsjednica Sindikata, ima potpuno pravo da kaže ili napiše šta želi, ali i da odgovara za to. Kao i Miloard, kao i Dragan ili Draško, tako i Zehra.

Iako negiranje institucije suda nije bilo javno saopćenje, brzo je objava posredstvom društevnih mreža stigla u javni prostor, ali po službenoj dužnosti niko nije reagirao.

Možda tužioci i tužiteljice Tužilaštva USK nisu imali kretanja u javnom prostoru gdje je Obavijest povjerenicima ugledala svjetlo dana, pa nisu reagirali, ali je reagirala Vlada Unsko-sanskog kantona. Naime, Vlada USK je usvojila Zaključak da kabinet premijera pripremi krivičnu prijavu protiv predsjednice Zehre, zbog postojanja osnovane sumnje da je ista počinila krivično djelo neizvršenja sudske odluke.

Zaključak Vlade USK

.

Krivična prijava po Zaključku Vlade USK

Poslali smo upit Tužilaštvu USK, u kojem su uglavnom oni istinski navijači države (Bošnjaci), ili se bar tako predstavljaju šta se dogodilo sa tom krivičnom prijavom i u kojoj je fazi ista, do momenta objave priloga, odgovor nismo dobili.

I na koncu priče, ako nismo prstom pokazali na Bošnjaka (Zehra op.a.) koji pismenim aktom naziva Odluke suda političkim i na isti stavi svoj potpis i pečat, zašto da sutra prstom pokažemo na Srbina koji će možda negdje usmeno negirati genocid ili veličati zločine?

Da li je ovo jedini slučaj u Krajini u kojem Bošnjak čuva Bošnjaka na račun države za koju se predstavljaju Bošnjaci kao jedini i najveći navijači ili ima još, otkrit ćemo u narednom periodu. Odgovor i prije otkrivanja Bošnjaci i Bošnjakinje već znaju, ne bi oni to nikad.