Vasković uputio pismo Milanoviću: Smiri svog jazavca Dodika / Reci mu – Špijunčino, znam šta govoriš o Srbima kad nam Plenković pošalje koju litru Ribara

 

Slobodan Vasković, bh. novinar i bloger, objavio je na svom blogu zanimljiv tekst u kojem poziva Zorana Milanovića, aktuelnog predsjednika Hrvatske, da obuzda svog “herojskog jazavca” Milorada Dodika.

Unaprijed vidjevši da bi javnost mogla pomisliti kakve veze Zoran Milanović ima sa ponašanjem Milorada Dodika, Vasković je naglasio kako je veza između njih dvojice veoma jasna i jednostavna.

Naime, prema Vaskovićevim riječima, Dodik je najbolji i najefikasniji agent hrvatskih interesa u Bosni i Hercegovini. Kao potvrdu svojih riječi, Vasković je naveo nekoliko primjera.

Jedan od njih je način na koji je Hrvatska dobila pravo na Pelješki most, a Vasković je nadalje spomenuo i Dodikovo ustupanje Jasenovačke građe Hrvatskoj.

Tekst Slobodan Vaskovića ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Zoran Milanović je jedina prava osoba od koje se može tražiti da smiri svog “Herojskog Jazavca” Milorada Dodika, kako svojim šizofrenim ponašanjem ne bi doveo do težih incidenata u BiH.

Razlog je jednostavan, Herojski Jazavac je najbolji i najefikasniji agent hrvatskih nacionalnih interesa u BiH, pa bi red bio da Milanović svog agenta primiri kako mu u susjedstvu ne bi počeli problemi, ne?!

Dovoljno je sjetiti se samo kako je Hrvatska dobila pravo na Pelješki most, a posebno kada se ode dvadesetak godina unatrag i podsjeti da je Jasenovačku građu, Herojski Jazavac ustupio Hrvatskoj.

Ima tu i čitav niz drugih itekako velikih usluga Hrvatskoj pa bi “Pedesetrogodišnji šmrkavac”, kako Milanovića od milja zove Andrej Plenković, trebalo zaista da utiče na Herojskog Jazavca.

Evo lično molim Predsjednika Hrvatske da primiri Dodika, jer u Predsjedništvu BiH ne “pije kavu i mlati po kroasanima”, već loče ljutu rakiju, i sa bitangama i barabama razvlači institucije kao Harmoniku.

PISAMCE MILANOVIĆU

Predsjedniče Milanoviću, poseban problem i za Vas i za sve u BiH je što je Vaš agent Dodik deevoluirao iz Herojskog Jazavca u Herojskog Zeca, jer se toliko uplašio moguće smjene Vašeg kadra Gordane Tadić sa pozicije Glavne tužiteljke BiH da je posegnuo za urgentnim uvođenjem Agencije za lijekove na odloženo vrijeme, iako su mu lijekovi potrebni odmah.

Jasno Vam je, kao i svima nama, kakve bi degenerativne procese po slobodu vašeg herojskog Zeca eventualni odlazak Tadićeve značio.

Vi, kao poznati, Fejsbuk Junak, sigurno imate dovoljno snage da Herojskog Zeca ubijedite da je Terminalno Nesposoban da vlada sobom, a kamoli veoma usložnjenom situacijom u BiH do koje je dovelo njegovo ponašanje poput Nilskog Konja u staklari.

Poznato mi je, Predsjedniče, da sebe smatrate Orlom (niste precizirali jednoglavim ili dvoglavim), pa bi zaista trebalo da upotrijebite sve te Orlovske Visine i iz Orlovog Gnijezda saopštite vašem Hruščovu da ponovo počne sa korištenjem terapije.

Nemojte biti Licemjer, kako to smatra Plenković, pa dalje dopuštati Dodušenku da onespokojava sve narode u BiH, pa i Hrvatski, svojim prijetnjama, koje su zaista čak i ispod nivoa Herojskog Zeca.

Posebno je to bitno, jer znate da će Herojski Zec, nakon svega, zbrisati kao Zadnja Vjeverica.

Zamolio bih Vas da umjesto što, potpuno besposleni “s jarićima nešto radite”, kada Vam je, koliko ste lijeni, mrsko čak i da nastavite sa napadima na Milorada Pupovca da je “Lopina”, nađete snage, pokrenete se, reagujete i primirite Herojskog Zeca sa Vaših Orlovskih Visina, kako Vam ljudi iz BiH ne bi, imitirajući Pupovca, rekli “Srami se bijedniče”, jer niste reagovali.

Kao što ni Vaš Herojski Jazavac nije reagovao kada ste čerečili Pupovca, predstavnika manjinskog naroda u Hrvatskoj, baš onako hrabro i junački.

Nemojte stalno mjeriti “čiji je veći”, kad Vam je već mali, već, ako možete, a učtivo Vas molim, podviknite vašem Herojskom Zecu: “Špijunčino, znam što si govorio o Srbima nakon što bi nam Plenković busom poslao koju litru Ribara. Za tuđe si se uvijek znao – i htio – ogrebati, a kad je trebalo okrenuti rundu, vješto si herojski morao u WC ili bi naglo netragom nestao. Zato sad prestani”!

Na kraju bih Vas zamolio da nam svima učinite uslugu, kako Vas se ne bi i dalje samo sjećali kao opsjednutog politčkog prevaranta za kojim niko neće biti ucviljen kada zauvijek ode sa političke scene, piše Vasković na svom blogu.