ŠAMARČINA ČOVIĆU IZ ZAGREBA: “Lider HDZ-a se protivi Zakonu o negiranju genocida – to je nedoličan, amoralan i sebičan potez!”

 

– Čović se protivi Zakonu o negiranju genocida, a zar RS nije nastala na genocidu, progonu i egzodusu nesrpskog stanovništva, pita se istaknuti hrvatski novinar i politički analitičar Vlado Vurušić, u tekstu objavljenom u zagrebačkom Jutarnjem listu.

Novinar Vurušić s čuđenjem piše da je na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH lider HDZ-a Dragan Čović stao uz bok Miloradu Dodiku i glasao protiv Zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici. Taj zakon najviše žulja Dodika i Vučića koji odbacuju genocid počinjen u Srebrenici, a sada im, eto, besramno suflira i prvi Hrvat BiH Dragan Čović, koji je pod starateljstvom ovdašnjeg, domicilnog HDZ-a, Andreja Plenkovića i hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića. Je li to i njihov stav, pita se novinar “Jutarnjeg lista”.

Uz to što je to nedoličan i amoralan potez, učinjen očito zbog izbornog zakona kako bi Čović sebi osigurao vječno mjesto u Predsjedništvu BiH, ovo je i pitanje za Banske dvore i Pantovčak, konstatira novinar Vlado Vurušić.

Podsjećamo, HDZ-ovi delegati, zajedno sa delegatima iz reda srpskog naroda u Domu naroda PS BIH glasali za zaključak kojim se traži poništavanje Inzkovog zakona o zabrani negiranja genocida. No, Zaključci nisu usvojeni jer nije bilo potrebne entitetske većine.