NASTAVAK KUPLERAJA Na zakazanu vanrednu sjednicu u 15 sati niko od 16 vijećnika nije došao, sami bez predsjedavajuće OV zakazali svoju sjednicu za 19 sati!

Seoski dernek  i demokratski kupleraj se nastavljaju.

Na za danas  u 15 sati zakazanu vanrednu sjednicu Općinskog vijeća Sanski Most koju su prije četiri dana tražili 16 vijećnika kada takođe nisu došli, niko  od 16 “potpisanih”  vijećnika  nije opet došao.

Umjesto sjednice  predsjedavajuću i 11 prisutnih vijećnika  dočekalo je novo pismo sa 11 navodnih potpisa vijećnika od kojih se samo pet čitljivo  u kome traže da se sjednica umjesto u 15  održi  u 19 sati.

Žurba je ogromna-  čak se nije stiglo ni otkucati  ni imena i prezimena vijećnika da se zna ko se  potpisuje.

Po svemu sudeći čekaju se vijećnici  koji trebaju stići iz Dalmacije a čije je potpise  neko prije četiri dana krivotvorio, zbog čega je upućena krivična prijava  protiv navodnog nezavisnog vijećnika Mensura Seferovića i NN lica.

 

– Zahtijevaju da predsjedavajuća odgodi sjednicu  za 19 sati obzirom da su imali termin za petak u 11  sati, da se nije udovoljilo, da se udovolji da to bude  u 19 sati i ukoliko ne da će oni sazvati kvorum da izaberu…da održe  sjednicu… kako  sad , ja ne mogu reći- vrlo zbunjeno i konfuzno pokušala je sekretarka OV  Edisa Hodžić objasniti prisutnim vijećnicima  svojevrsni ultimatum  11 vijećnika čije identitete i pored najbolje volje, osim pet, nije ni mogla pročitati.

 

 

Hodžić:  Pročitala i “objasnila”  ultimatum

 

 

Nakon kraće pauze predsjedavajuća OV dr. Sanda Čekić  odgodila je ovu sjednicu  za sutra 30.avgusta u 15 sati.

No, nezvanično, grupa vijećnika  koji su tražili  vanrednu sjednicu okupiće se večeras u 19 sati i održati  svoju sjednicu.

Ako se to dogodi biće to svjevrsno “otimanje”  predstavničkog organa.

Očigledno je da  organizatori ove  nevjerovatne  i skandalozne varedne sjednice pošto-poto  žele  da izbornu kampanju  koja kreće 2.septembra  počnu sa “komandnog  mosta”  Općinskog vijeća.

Navodni cilj je , za javnost,  da se otkoči rad  Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, a  u stvari se realizira namjera SDA  (čitaj, Asim  Kamber)  da  preko sredstava Fonda kao  svih proteklih godina upravljaju izbornom kampanjom i  unište konkurenciju.

 

VANREDNA SJEDNICA OV SANSKI MOST Većina potvrdila odluku sa 8. sjednice o  razrješenju UO Fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu - NORMALA.ba

Korlat: Živ  je 

 

Otuda se “iz mrtvih”  javio i  vijećnik Selvir Korlat  i u ime SDA (čitaj, Asima Kambera & comp) rukovodi događajima oko  vanredne sjednice .

Pomažu mu i neki (drugi) koje je neko ubijedio kako  sa Asimom Kamberom  iznova “kroje bolju povijest Sanskog Mosta”.