SATIRA O LAKIJU Dragi birači, moje vjerne budale, glasajte opet za mene, meni će biti super,a vama kako bude !

 

Ja sam  Asim.

Ne onaj što  je „dvaput ranjen“, već Asim koji  je sa naslovnica „Ljiljana“ i sa stranica„ Slobodne Bosne“, „Dana“ govorio „Ja, Asim Kamber, srušio sam generala Alagića“.

Za taj podvig Stranka me nagradila doživotnim funkcijama.

Stranka je pokrovitelj  svih mojih zala i nepodopština koje  sam činio, da nije tako oni bi  me se “odrekli preko novina”.

Evo me opet na  listi, nisam vampir  ali  vam pijem krv tri decenije.

 

Sude mi  u Sani  i vode istragu u Sarajevu, ja znam šta sam sve radio, ali  neka dokažu.

Ni Bakir, ni Fadil, niko od naših ne priznaje, pa što bih ja.

Tukli su me ovdje u gradu, ali sve sam izdržao ne toliko zbog mene, nego zbog  vas, a  ti  isti mi sada valjaju  više nego  moj Mirza.

Ja sam Asim  i  želim da budem besmrtan.  

Nisam uspio  da  me metnu na kompenzaciju koja garantuje siguran mandat, ali imam  ja vas,  svoje ljude i znam kako s  vama.  I uvijek vas sve zajebem,a vi mi aplaudirate.  U oktobru meni opet državna  plata, vama opet  ništa. Vi ste  moja najjača snaga,a ja sam vaš  vječiti dušmanin. Meni će sa vama uvijek biti dobro, a vama će uvijek biti isto ili gore.

U meni, ako niste znali,a trebali ste,  žive geni mrtvih spletkaroša, blefera, muljatora i opsjenara poput jednog Ostapa Bendera, Nušićevog  sreskog špijuna Alekse Žunjića, Tila Ojlenšpigela i Minhauzena,  nisam  ja džaba  gmizao poput guštera varana pred Tuđmanovim obavještajcima  i upijao metode, strategije i algoritme koje decenijama  primjenjujem na vama.

Jesam, otupio sam od tri decenije vlasti ali nemoćan sam da to promijenim. Nije to više ni moja krivica, nego moja sudbina.

Ako niste, znali ja nosim trajni ožiljak  na duši što sam ovakav, ali kad bolje razmislim, kakav bih trebao da budem.

Možda kao vi, koji nemate „ni u lijevoj ni u  desnoj“,nema  vas  za šta  ugristi ni seoska džukela, a opet kao drogirani  zakružujete  moje ime, na čemu vam neizmjerno hvala. Vi ste moja blesava vjerna djeca  nesposobna da shvate šta im činim. 

Imam  i svoje regrute   na mrežama, trutove  vlasti, sve go nitkov do nitkova, dao sam ima zaposlenja od portira  do  direktora  i oni su zaduženi da  lažu  u moje ime.

A  ja sam njihov idol, na mom primjeru su vidjeli da se može  uspjeti  prodavajući maglu  budalama  oko sebe.

Opet je  došlo  to vrijeme kada vas molim, jer vi ste mi jedina nada.

Samo još sada mi dajte svoj glas, a ja ću vas pohvaliti  na prvom javnom nastupu  kao  najbolje  svoje ljude koji  po cijenu  svog davno izgubljenog ugodnog života i blagostanja svojih porodica  poput cirkusanata  glasaju za mene i Stranku, a  od  toga  nemaju nkakve koristi.

Lagaću  pred kamerama uvjerljivo kao i svih proteklih godina da ste  mučenici  koji mimo mozga   ostajete  vjerni mojim i Baketovim tiradama   o boljem životu koji će doći, ako ne na ovom, a onda zasigurno na onom svijetu.

Samo glasajte  za mene.

/ Tekst  je  satiričnog karaktera/