NEVJEROVATNO / SKANDALOZNO Mrtvozornik u Hrvatskoj 31.oktobra utvrdio prirodnu smrt Mehure Handanovića, patolozi u BIhaću danas u grudima 55-godišnjaka pronašli metak!

 

Mehura Handanović, 55-godišnjak iz sela Vikići kod Bihaća koji je navodno umro prirodnom smrću   31.oktobra u susjednoj Hrvatskoj u mjestu Sadilovac, općina Rakovica, u Karlovačkoj županiji, ubijen je  iz vatrenog oružja, saznaje naš portal.

Za sada nepoznati ubojica pucao  je i usmrtio ga sleđa.

Handanović  je, kako saznajemo, radio na farmi muznih krava  Promilk u Sadilovcu i navodno umro  31.oktobra u 9,20 sati.

Prirodnu smrt je utvrdio i ljekar mrtvozornik. No, na traženje porodice  na Odjelu patologije Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću  danas  je urađena obdukcija i utvrđeno je da je 55-godišnji Handanović  ubiijen iz vatrenog oružja.

Patolozi su  metak pronašli u tijelu ubijenog u predjelu grudnog koša, nezvanično saznaje normala.ba.

Obdukciji je prisustvovao i policijski istražitelj  MUP  USK.

Iz nepotvrđenih izvora saznajemo da je hrvatska policija bila na uviđaju  na mjestu navodne prirodne  smrti  Mehure Handanovića, ali je nepoznato  na koji način je  izmanipulirana  da nije uočila  smrtnu povredu na leđima. Porodica  je zakazala dženazu  ubijenom  4.novembra  u Vikićima  na mezarlucima Hrust-Vikići.

 

f

Nesumnjivo  je da  će hrvatski istražitelji  nakon ove  informacije  dobiti  zadatak da utvrde ukolnosti ubistva 55-godišnjeg  Mehure Handanovića kao i da identificiraju ubojicu i saznaju motiv ubistva. Ubijeni je  14 godina  radio na farmi muznih krava PRO MILK koja je ranije bila uvlasništvu KIM-a odnosno Dukata.  Svakoga dana  je, prema riječima supruge Behire, išao na posao i vraćao se kući. Mahur je  bio  porodičan čovjek i nesklon sukobima. Osim ožalošćene porodice, supruge, sina, dvije kćerke i ostale rodbine u ožalošćene je upisana i kolektiv firme PRO MILK-a. Ova je firma zbog nedostatka radnika  uzimala radnike iz  BiH,  a u njoj su povremeno zapošljavani i radnici iz Indije.