POLUDJELI NARCIS Zloćko sa Korza

Čudovište se probudilo.

Uboga  čaršija šuti i čeka “klepku”.

Zloćko sa Korza je postao okvir bez granica , razoren  u sebi i izgubljen prema drugima. Patopsihologija i neurologija paralelno su zbunjeni  malim pravosudnim despotom.

 

On je  sada  Država, ali   jebo takvu državu  i “najebaće” se svima majke koje je “uzeo na zub”. Mnogo ih je, ali njegov vulgarni karijerizam, jednak  je oblopornosti prema materijalnim  vrijednostima i alavosti prema parama. Zato ne odmara.  Zato “puno radi” i puno ima, pa se, jadan, pogubi, kada nabraja sve nepokretnosti, ugovore,  predugovore i katastarske čestice.

Zbunjeni su i u VSTV-u , pitaju se ima li Zloćko ili nema, ono što ima, ili je stambeno nezbrinut.

Zloćko je budan  24 sata bez obzira što ga policija štiti i na Korzu  i bilogdje , jer i neprijatelj ne spava.  Oko njega videonadzori .  Pored svih silnih predmeta i  slučajeva , mora “odraditi”  i za farmaceutske mentore zahvaljujući kojima je vidio svijeta, hotela  de lux i nogometnih stadiona. Zato će platiti najviše državna kasa koju Zloćko nemilice “konsultuje” jer skoro svaki  njegov  “veliki”  predmet je  , deja vu. Već viđeno. Lažni  spektakl, njegovi polupismeni ali   vjerni medijski “psi čuvari”, on  u prvom planu, FB samohvale i onda… godine iscrpljivanja optuženih  kako bi ljudi, potpuno slomljeni, odustali od borbe, a on “proglasio”   pobjedu u borbi protiv korupcije i kriminala.

On je majstor početne drame, ali na kraju trećeg čina,  ovog “dramaturga” skoro redovito potope  jaki advokati ili dobro potkovane  sudije.

Sjećate li se  scene   kada Zloćko slabodobitno , skoro  pa bukvalno, dok ga kamere snimaju, u policijsko  auto  gura ubogog presuđenog ratnog zločinca- svijet mora da se uvjeri da je to on lično  odradio. Jebi  ga, to je Kimov ili u najmanju ruku  Vučićev “rukopis”.  Ili kako je febrilno opisano hapšenje alarahmetile Emdže.  Karakter.

Javnost nikada neće saznati, osim nas koji znamo,   da su njegove “impresivne”   optužnice “po svaku cijenu”, npr. sazdane  od dokaza  čija je zakonska zastarjelost utvrđena, ali on naprosto hoće i želi  da to odradi.

Da se nekima “najebe”  majke, da svi vide ko je on i kako svako, ako samo on to želi, može postati njegova meta.

Zloćko živi u iluziji kako postoji opći pristanak za  njegovo skoro suludo ponašanje.

Ali, nije tako.

Prostora  za  manipulaciju i za mračni razvojni put Mesije sa Korza sve je manje. Otom-potom.